Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κλιμάκωση τουρκικών προκλήσεων φοβάται η Αθήνα

Φόβοι για κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων εκφράζονται το τελευταίο διάστημα, από ελληνικής πλευράς, με αφορμή το γεγονός των επιθετικών λεκτικών ακτιβισμών, παραγόντων της γειτονικής χώρας, αναφορικά με το μέλλον της Αγίας Σοφίας. 

Οι εκτιμήσεις που εκφράζονται είναι ...ότι η Άγκυρα, για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με «εσωτερική κατανάλωση», θα επιχειρήσει να κορυφώσει τις προκλήσεις της, βάζοντας στο στόχαστρο της και την περιοχή της Θράκης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει πλέον ανοικτά θέμα εσωτερικής αμφισβήτησης ακόμα και από το κόμμα του (ΑΚΡ), καθώς η πραγματική αντιπολίτευση προέρχεται από εκεί. Βάζοντας θέμα Αγιάς Σοφίας – υπό την έννοια να επαναλειτουργήσει αλλά ως …τζαμί – προσπαθεί να μετακυλήσει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και κατ” επέκταση του ίδιου του κόμματος του. Το γεγονός, πάντως, ότι το θέμα ανακαινίσθηκε από στενό συνεργάτη του κ. Ερντογάν, λέει από μόνο του πολλά.

Γι” αυτό και στην Αθήνα έχει ενταθεί η προσοχή στις τελευταίες εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, το οποίο πολλοί θεωρούσαν ότι είχε κλείσει άπαξ δια παντός το τελευταίο διάστημα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο