Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Υποχρεωτικά self test σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, μεταφορές, κομμωτήρια, εστίαση


Από Δευτέρα θα αρχίσουν να μοιράζονται δωρέαv τα self test - Υποχρεωτικά και σε εργαζόμενους σε ...ΚΕΠ, ΟΤΑ και Δικαιοσύνη - Πώς θα δηλώνεται το αποτέλεσμά τους - Πρόστιμα σε εργοδότες και εργαζόμενους που δεν θα ακολουθήσουν τους κανόνες



Τη διάθεση self test σε νέες κατηγορίες εργαζομένων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας τη χρησιμότητα του εργαλείου που έχει πλέον στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει στο σχέδιο της σταδιακής αποσυμπίεσης του lockdown και την επαναφορά της οικονομικλης δραστηριότητας σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία διανομής των δωρεάν self test από τα φαρμακεία, με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε καταστήματα που είναι ήδη ανοιχτά, ώστε να διαφυλαχθεί ο περιορισμός της διασποράς στην κοινότητα. Ανακοινώσεις έκανε και ο υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης, διευκρινίζοντας τους τομείς του Δημοσίου, στους οποίους οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεμένοι να παρουσιάζουν αρνητικό self test για να εμφανιστούν στην εργασία τους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs