Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Στα λευκά η Β. Ελλάδα- Βροχές και καταιγίδες παντού

Χιονίζει από τα μεσάνυχτα στις κορυφογραμμές της Πίνδου και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, ντύθηκαν στα λευκά, ενώ ...
οι βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε όλη τη χώρα. Χιόνια στα ορεινά, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και αρκετό κρύο για το επόμενο τετραήμερο.

«Το κρύο έγινε αισθητό από σήμερα στα περισσότερα μέρη της χώρας, ενώ από αύριο η θερμοκρασία θα πέσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα», αναφέρει ο διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει πως «ο ελληνικός χειμώνας έκανε την εμφάνισή του».

Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, το Δίστρατο τα χιονοδρομικά του Ανήλιου και της Βασιλίτσας και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων ο υδράργυρος δείχνει 7 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που χιονίζει η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός. Στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα το θερμόμετρο δείχνει 2-3 βαθμούς.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές με υψόμετρο 1.450 μέτρων. Σημειώνεται ότι, πέρυσι, τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο έπεσαν ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου.

Με κρύο ξημέρωσε η πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η συννεφιά, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. 

Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες.

Στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στους 9 στη Λάρισα. Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα. 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι.

Εικόνα από Webcam: Κλεισούρα



Εικόνα από Webcam: Σαμαρίνα



Εικόνα από Webcam: Όλυμπος


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο