Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Πως γίνεται η ταυτοποίηση των θυμάτων της Germanwings

Μια εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα της πτώσης του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, οι αρχές έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν... δείγματα DNA από τα θύματα της συντριβής του μοιραίου Airbus A320.

Οι ερευνητές καταβάλουν προσπάθειες να απομονώσουν γενετικό υλικό (δείγματα DNA) από τα θύματα και να τα συγκρίνουν με αυτά των συγγενών τους, ώστε να γίνει η ταυτοποίηση, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να αξιοποιήσουν και κάθε χρήσιμο στοιχείο από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, δεδομένης της κατάστασης των στοιχείων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι θα είναι εφικτό ως το τέλος της εβδομάδας να ταυτοποιηθούν όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320 της εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις.

«Ο (Γάλλος) υπουργός Εσωτερικών (Μπερνάρ Καζνέβ) επιβεβαίωσε ότι το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά», είπε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από κομμάτια των πτωμάτων των θυμάτων εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs