Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αποβλήθηκε επειδή το μακρύ φόρεμά της κρίθηκε «πολύ σeξι» - Βίντεο

Η Lauren Wiggins, μαθήτρια του Γυμνασίου Harrison Trimble στο Moncton του Καναδά, ξεκίνησε αγώνα ενάντια στους κανονισμούς που κρίνουν...
ακατάλληλο το ντύσιμο των μαθητών στα σχολεία και οι οποίοι είναι άνισοι ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια, καθώς, όπως φαίνεται, το γυναικείο φύλο επιτηρείται πολύ αυστηρά.

Όλα άρχισαν, όταν εκείνη τιμωρήθηκε με μονοήμερη αποβολή, επειδή το φόρεμά της θεωρήθηκε προκλητικό, παρόλο που ήταν μακρύ. Η νεαρή, που πρώτα αποβλήθηκε από την τάξη λόγω του επίμαχου ρούχου της, αποβλήθηκε και για την ημέρα από το σχολείο, γιατί έστειλε μια επιστολή, την οποία μάλιστα δημοσίευσε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Όπως υποστηρίζει η μαθήτρια, όλη αυτή η αντιμετώπιση είναι άδικη και σεξιστική, μιας και υπάρχει η τάση να κατηγορούνται τα κορίτσια για την τυχόν άσχημη συμπεριφορά των αγοριών που υποτίθεται πως θα προκληθεί από τον τρόπο που επέλεξε να ντυθεί κάποια μαθήτρια, ενώ όπως έγραψε στην επιστολή της, αν οι υπεύθυνοι του σχολείου θεώρησαν πως η πλάτη και οι ώμοι της θα προκαλέσουν σeξουαλικά κάποιο αγόρι, τότε θα πρέπει να το στείλουν σπίτι του, ώστε να μάθει αυτοέλεγχο.

Μάλιστα, ανέβασε στο Facebook και μια φωτογραφία με το εν λόγω φόρεμα, που θεωρήθηκε από το σχολείου πως αποτελεί πρόκληση για τους συμμαθητές της, ενώ συνεχίζει την επιστολή λέγοντας πως είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός πως τα πρόσωπα που ασκούν την εξουσία, και ιδιαίτερα οι άντρες, είναι ελεύθεροι να ζητήσουν από τις γυναίκες να καλύπτουν τους ώμους και την πλάτη τους επειδή είναι πειρασμός για εκείνους.

Τέλος, λέει πως δεν πρόκειται να κρύψει αυτά τα σημεία του κορμιού της, καθώς ο τρόπος που ντύνεται δεν αφορά κάποιον άλλον, καθώς η μόνη που μπορεί να κρίνει το σώμα της και τα ρούχα της είναι η η ίδια.


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο