
Κατ” αρχάς χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» την.... πιθανότητα να έρθει στη βουλή η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και Σαββατοκύριακο.
Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για την μεγάλη διαδήλωση με σύνθημα «Μένουμε Ελλάδα» παρέπεμψε σε σχετικό Tweet του επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνου Καρβούνη και έκανε λόγο για θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση.
Αναφερόμενη στα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος , που χαρακτηρίζουν το χρέος «παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο», τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος γιατί θέτει σε διακύβευση τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον Γιάννη Στουρνάρα να παραστεί τη Δευτέρα στην Επιτροπή για τη Siemens, την πιο κρίσιμη, δηλαδή, ημέρα για τις διαπραγματεύσεις και το μέλλον της χώρας.
Θεοδωράκης στην Ζωή: Ας είναι επιφυλακτική και από Δευτέρα τα ξαναλέμε
Τις ραγδαίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους και μπροστά στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, συζητά εδώ και λίγη ώρα η ΚΟ του Ποταμιού, υπό την προεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη, στη Βουλή.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, φτάνοντας στο κτίριο του Κοινοβουλίου, ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την Ευρώπη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Δευτέρας, ενώ διερωτήθηκε με ποια θέση θα πάει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα στη Σύνοδο, επισημαίνοντας την ανάγκη επίτευξης μίας συμφωνίας ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
«Θα ακούσει τις φωνές της μαινάδας του Συντάγματος περί χρεοκοπίας; Θα ακούσει τις φωνές που βγαίνουν από το κόμμα του για επιστροφή στη δραχμή; Ή θα ακούσει κάποιους υπουργούς που δημιουργούν σενάρια τρόμου στην ελληνική κοινωνία, είναι κρατιστές και λένε ότι οι σύμμαχοι της Ελλάδας δεν είναι η Ευρώπη αλλά είναι το Ιράν, η Ρωσία και η Βενεζουέλα;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης για τον κ. Τσίπρα.
«Μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αυτών που πιστεύουν στη δημοκρατία και την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει πραγματικά τον Αλέξη Τσίπρα, θα δυναμώσει τη φωνή της Ευρώπης, θα δυναμώσει τη φωνή μίας καλής συμφωνίας και θα βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της Δευτέρας. Μένουμε Ευρώπη και θέλουμε μία συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Σχολιάζοντας τη συγκέντρωση υπέρ του ευρώ στο Σύνταγμα, ο κ. Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε πολύ μεγάλη, αλλά κράτησε και αποστάσεις:
«Καλώ, βέβαια, όλους να μην καπηλεύονται αυτές τις συγκεντρώσεις» σημείωσε.
Όταν ρωτήθηκε για τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε:
«Η κ. Κωνσταντοπούλου και το παρελθόν της δείχνει ότι δεν έχει καλή σχέση με τα δικαιώματα και θα την παρακαλούσαμε, τουλάχιστον αυτές τις στιγμές, να είναι λίγο προσεκτική. Δεν θέλω να επανέλθω στην προσωπική της στάση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, αλλά να ξέρει ότι σε αυτόν τον τόπο όλοι γνωριζόμαστε. Ας είναι, λοιπόν, επιφυλακτική, ας είναι προσεκτική και μετά τη Δευτέρα θα τα ξαναπούμε μαζί της».