Εβγαλαν «λαγό» οι έλεγχοι των αστυνομικών του τμήματος Λιτοχώρου για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στις λαϊκές αγορές της ευρύτερης περιοχής, καθώς σε.... αυτήν της Λεπτοκαρυάς Πιερίας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω νια γυναίκα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.
Πρόκειται για μια 55χρονη Ελληνίδα που ήταν «φορτωμένη» με 350 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων τα οποία διέθετε προς πώληση στους καταναλωτές της λαϊκής και κατασχέθηκαν. Οπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, η ποσότητα αυτή ήταν η «κορυφή του παγόβουνου», καθώς η συγκεκριμένη γυναίκα είχε αναλάβει την… χονδρική πώληση των λαθραίων προϊόντων!
Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 55χρονης σε άλλη περιοχή της Πιερίας, βρέθηκαν και άλλα 1.400 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης!
Και αυτά κατασχέθηκαν και εστάλησαν μαζί με τα άλλα 350 στο Τελωνείο Κατερίνης για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης κατηγορούμενη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.