Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Άγριος ξυλοδαρμός 35χρονης στο Βόλο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.


Πανικός σε απομακρυσμένη συνοικία του Βόλου, χθες στις.... 12.30 τα ξημερώματα. Τριανταπεντάχρονη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια, ενώ ο 32χρονος σύντροφός της τη χτυπούσε με χέρια – πόδια και την εξύβριζε, με σκοπό να τη «συνετίσει» μέσα στο χώρο της επιχείρησής του, όπου την οδήγησε μετά από τη βραδινή τους έξοδο.

Το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έληξε με την επέμβαση Αστυνομίας, καθώς κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν από τις φωνές, βγήκαν έξω από τα σπίτια τους να δουν τι συμβαίνει και φοβούμενοι τα χειρότερα κάλεσαν σε βοήθεια.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, οι οποίοι συνέλαβαν τον 32χρονο και τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Βόλου. Η γυναίκα κατέθεσε εναντίον του μήνυση για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

Η 35χρονη ήταν τραυματισμένη στο πρόσωπο από τις γροθιές, αλλά και στο κεφάλι, όπου έφερε κακώσεις, ενώ από το ξεμάλλιασμα τις έλειπαν τούφες από τα μαλλιά. Χρειάστηκε την παροχή πρώτων βοηθειών από το Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου απευθύνθηκε μόνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 32χρονος την άρπαξε από τα μαλλιά, την κλότσησε, την έβαλε μέσα στην αποθήκη της επιχείρησής του, τη χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο και την εξύβριζε.

Λίγο νωρίτερα το ζευγάρι, που συμβιώνει, βρισκόταν σε ουζερί με φιλικά τους πρόσωπο όταν για ασήμαντη αφορμή λογομάχησαν. Ωστόσο, η διαφωνία έμελλε να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την 35χρονη, καθώς όταν τελείωσε το τραπέζι ο σύντροφός της είχε άλλα σχέδια και αντί για το σπίτι, την οδήγησε στην επιχείρησή του για να τη «συνετίσει».

Φοβούμενη για τη ζωή της άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ εκείνος συνέχιζε να τη χτυπά με κλοτσιές και γροθιές.

Ο 32χρονος κατηγορήθηκε από την Αστυνομία για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση και το μεσημέρι δικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τον όρο ότι θα παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του κάθε μηνός στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Στο Αυτόφωρο η 35χρονη ανακάλεσε την καταγγελία. Ισχυρίστηκε ότι έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ και ότι κατά τη μεταφορά τους με το αυτοκίνητο έπαθε κρίση πανικού, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να βγει από το όχημα, ενώ ήταν σε κίνηση.

Ο σύντροφός της υποστήριξε ότι προσπάθησε να την συγκρατήσει, όμως δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν το Δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε τον 32χρονο, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.
Πηγή: Taxydromos

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs