Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

BBC: Τούρκοι λιμενοφύλακες χτυπούν μετανάστες σε φουσκωτό (Video)


Πλάνα από ερασιτεχνικό βίντεο που δόθηκε στο βρετανικό BBC δείχνουν άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να χτυπούν με κοντάρια μετανάστες που βρίσκονταν....
σε φουσκωτό και προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Η καταγγελία έγινε σε μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο και το βίντεο δόθηκε στον ανταποκριτή του BBC στο νησί. Το βίντεο, διάρκειας περίπου 30 δευτερολέπτων, τραβήχτηκε από το φουσκωτό των μεταναστών και ξεκινά την ώρα που δύο άνδρες από δεύτερο σκάφος –το οποίο σύμφωνα με το δίκτυο BBC ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή- χτυπούν με κοντάρια τους επιβαίνοντες. Το φουσκωτό αναπτύσσει ταχύτητα και καταφέρνει να απομακρυνθεί από το σκάφος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC το φουσκωτό τελικά έφτασε στη Λέσβο.



Οι Τουρκικές αρχές επιβεβαιώνουν το περιστατικό

Ένας αξιωματικός της τουρκικής ακτοφυλακής επιβεβαίωσε στη συνέχεια το περιστατικό, λέγοντας ωστόσο ότι σκοπός τους ήταν να σταματήσουν το φουσκωτό «χωρίς να τραυματίσουν τους επιβαίνοντες». Υποστήριξε πως η προβλεπόμενη διαδικασία είναι να δένονται οι λέμβοι σε σκάφη της τουρκοφυλακής και να οδηγούνται πίσω στις τουρκικές ακτές, όμως το εν λόγω φουσκωτό «δεν σταμάτησε τη μηχανή και συνέχισε στην Ελλάδα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs