Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Της αφαίρεσαν το πρόσωπο της, προκειμένου να το ανοικοδομήσουν αφού είχε παραμορφωθεί σε τροχαίο (Σκληρές εικόνες)


Η ιατρική κάνει θαύματα. Χειρουργοί αφαίρεσαν το πρόσωπο μιας κοπέλας για να το επανορθώσουν, αφού είχε παραμορφωθεί φριχτά ύστερα από τροχαίο. Δεν θα πιστεύετε πως είναι σήμερα. ....

Η Χλόη Τόμσον, είναι μια 19χρονη κοπέλα από τη Σκωτία. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι στα 11 της είχε ένα φριχτό ατύχημα που σημάδεψε τη ζωή της.


Ένα βράδυ που επέστρεφε σπίτι με το αυτοκίνητο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω σε ένα δέντρο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Την έσωσε η ζώνη και ο αερόσακος, αλλά το πρόσωπο της έγινε μια άμορφη μάζα σάρκας, από τα πολλαπλά χτυπήματα και από τα σπασμένα γυαλιά.


Στο υπόλοιπο κορμί της δεν υπήρχε οστό που να μην έχει γίνει θρύψαλα. Μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο οπου οι γιατροί την έβαλαν στο χειρουργείο και έδωσαν πωλύωρη μάχη για να την κρατήσουν ζωντανή. Και τα κατάφεραν.


Όμως η μικρή Χλόη δεν ήταν πλέον εκείνη που ήταν. Έμεινε καθηλωμένη για περισσότερο από ένα χρόνο στο αναπηρικό καροτσάκι και όταν πλησίαζε κάποιον καθρέπτη έκλεινε τα μάτια της και δάκρυζε για να μη δει το πρόσωπο της. Ήταν σαν να φορούσε τη μάσκα κάποιου τέρατος της αποκριές. Το γλυκό πρόσωπο της είχε πολτοποιηθεί. Ήταν γεμάτο άσχημες και βαθιές ουλές, δεν υπήρχε σχεδόν στόμα παρά μόνο μια στραβή τρύπα και κάτι σαν μύτη για να μπορεί να αναπνέει.


Η μικρούλα είχε τα δικά της προβλήματα, είχε να αντιμετωπίσει και ένα απίστευτο μπούλινγκ που δέχονταν από κάποιους άθλιους συμμαθητές στης τόσο στο σχολείο όσο και στο Facebook. Την κορόιδευαν και την αποκαλούσαν φρικιό. Οι γονείς της αναγκάζονταν να της αλλάζουν σχολείο κάθε λίγο και λιγάκι. Οι γιατροί όμως έκαναν το θαύμα τους.


Με αρκετά πολύωρα χειρουργεία, που ξεπερνούσαν το καθένα τις 9 ώρες, αρχικά αφαίρεσαν το πρόσωπο της και σταδιακά με πλαστικές το απεκατέστησαν σε ένα άλλο, νέο πρόσωπο. Εκείνο που τους δυσκόλεψε ήταν ο τρόπος για να αφαιρέσουν ένα κόκαλο της μύτης που είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλο και μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.


Μετά την επέμβαση το θαύμα της επιστήμης έγινε πραγματικότητα. Η Χλόη πλέον δύσκολα περνά απαρατήρητη. Έχει ένα υπέροχο πρόσωπο, ξανθό μαλλί, σαρκώδη χείλη, ίσια μύτη και ανοιχτόχρωμα μάτια. Ήταν η κοπέλα που θέλουν όλοι οι φίλοι και γνωστοί της να βγουν μαζί. Τίποτε δεν θυμίζει τη φρικτή παραμόρφωση της. Η Χλόη είναι μια πανέμορφη μακιγιέζ… 


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs