Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Διάσημος εκπαιδευτής σκύλων ερευνάται από τις αρχές για κακοποίηση ζώων


Σε ένα από τα σόου του, στις 26 Φεβρουαρίου, ο Σίζαρ Μίλαν (Cesar Millan) δούλευε με ένα επιθετικό, γαλλικό μπουλντόγκ-τεριέ, το οποίο είχε....
ιστορικό επιθέσεων σε ζώα της φάρμας των ιδιοκτητών του, όπως επιβεβαιώνει εκπρόσωπος του National Geographic.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο, έδειχνε τον Σιμόν να δαγκώνει τα αφτιά ενός χοίρου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του. Τα παράπονα ξεκίνησαν μετά το γύρισμα του επεισοδίου. Εκτός αυτού, υπήρχαν και παράπονα τηλεθεατών που απαιτούσαν το «κόψιμο»της συγκεκριμένης εκπομπής.

Το κανάλι του National Geographic υπερασπίστηκε τον Μίλαν, λέγοντας ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δεν ήταν ολόκληρη η εκπαίδευση, αλλά ένα μέρος αυτής.

«Ο Σίζαρ, έχει δημιουργήσει ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον στο Κέντρο Ψυχολογίας Σκύλων, στην Καλιφόρνια, όπου προσπαθεί να "ηρεμίσει" τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις επιθετικών σκύλων», επισήμανε ο εκπρόσωπος.


Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι ο εκπαιδευτής πήρε τις απαραίτητες προφυλάξεις, για να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του Σιμόν, πριν του αφαιρέσει το λουρί, αφήνοντας τον ελεύθερο. Ο χοίρος, που δαγκώθηκε από τον σκύλο, απεγκλωβίστηκε αμέσως από τα δόντια του, θεραπεύτηκαν γρήγορα οι πληγές του και δεν έδειξε άλλα σημάδια διαταραχής. Όπως έδειξε στη συνέχεια το γύρισμα, ο Σίζαρ και οι βοηθοί εκπαιδευτές του, γρήγορα βοήθησαν τον Σιμόν να ξεπεράσει την επιθετική συμπεριφορά του με τα άλλα ζώα. Ως αποτέλεσμα, ο Σιμόν δεν χωρίστηκε ποτέ από τον ιδιοκτήτη του ούτε ευθανατίστηκε.

Ο Μίλαν, που έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια των εννέα σεζόν της εκπομπής του «Dog Whisperer With Cesar Millan», συνεργάζεται με τις αρχές, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων του. «Είναι βέβαιος ότι η έρευνα θα αποδείξει ότι δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία», πρόσθεσαν.

Πηγή: Twitter @cesarmillan
By Katia Hetter, CNN

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο