Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ποιος πασίγνωστος τραγουδιστής πόζαρε γυμνός για να τον ζωγραφίσουν φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών;


Τα τραγούδια και οι συνθέσεις του τραγουδήθηκαν από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ζωή του ήταν αντισυμβατική. Στα 68 του....
πόζαρε γυμνός σαν μοντέλο. 


Ήταν κολλητός φίλος με τον Ντέιβιντ Μπόουι και ο άνθρωπος που οι φήμες θέλουν να έχει αναδείξει τον Λου Ριντ. Ο Ίγκι Ποπ, ο αντισυμβατικός σταρ, αποφάσισε στα 68 του χρόνια να ποζάρει γυμνός για τους φοιτητές της Ακαδημίας καλών τεχνών της Νέας Υόρκης.


Είκοσι ένας φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα και περίμεναν την άφιξη ενός μοντέλου που θα ζωγράφιζαν και τα έργα τους θα ανέβαιναν το φθινόπωρο του 2016, στην έκθεση του Μουσείου Μπρούκλιν. Είχα ξύσει τα μολύβια, είχαν ετοιμάσει τα κάρβουνα είχαν βάλει τον καμβά στο καβαλέτο και όλα ήταν έτοιμα.



Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε ο θρύλος της μουσικής, ο passenger Ιγκι Πόπ. Με άνεση έβγαλε το παλτό του, έβγαλε τα ρούχα του, σήκωσε το δεξί πόδι και έβγαλε και το εσώρουχο του και ξάπλωσε με τα πόδια ανοιχτά μπροστά στους φοιτητές. Οι φοιτητές δεν πίστευαν στα μάτια τους. Είχαν μπροστά τους ολόγυμνο, να ποζάρει για εκείνους, έναν άνθρωπο που δεν πίστευαν ότι θα δουν ποτέ.


Όπως λένε οι φοιτητές αλλά και οι καθηγητές ο Ποπ, ήταν το τέλειο μοντέλο. Είχε υπομονή, έμενε ακίνητο για όσο χρειαζόταν, άκουγε τις οδηγίες, ενώ όπως αποκάλυψε ο διοργανωτής της έκθεσης Τζέρεμι Ντέλερ: «Το σώμα του Ίγκι έχει δει τόσα πολλά στη ζωή του που θα ήταν κρίμα να μην απαθανατιστεί σε κάθε του λεπτομέρεια.»



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs