Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Έκανε άμβλωση αλλά το μωρό επέζησε


Στα 24 της έμεινε έγκυος για τρίτη φορά. Αποφάσισε να κάνει άμβλωση γιατί δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με ένα τρίτο παιδί. Έτσι κι αλλιώς...
ήδη δυσκολευόταν με τα δυο που είχε από μικρή ηλικία. Η Vicky Harper λοιπόν αποφάσισε να κάνει την άμβλωση, με τον σύντροφό της Keenan McIvor να της έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει ό, τι κι αν θελήσει να κάνει. Αφού επέστρεψε από το χειρουργείο πίστευε ότι κάτι δεν είχε πάει καλά.


Μετά το χειρουργείο και όταν επέστρεψε στο σπίτι η ίδια πίστευε ότι κάτι δεν πάει καλά. «Ήμουν κουρασμένη και ζαλισμένη όλη την ώρα. Δεν ήθελα το φαγητό μου. Καθώς είχα ήδη δύο παιδιά, ήξερα πώς είναι η εγκυμοσύνη» λέει η νεαρή η οποία έκανε αργότερα ένα ακόμη τεστ εγκυμοσύνης το οποίο βγήκε θετικό. «Ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι υπήρχαν πιθανώς μερικές ορμόνες της εγκυμοσύνης που είχαν μείνει στο σώμα μου» λέει και αποκαλύπτει ότι μετά από 15 τεστ εγκυμοσύνης που έκανε συνολικά στο σπίτι ζήτησε να της ξανακάνουν υπέρηχο. Της είπαν μάλιστα ότι αυτό ήταν τρελό. «Όταν δεν είχα περίοδο για δύο μήνες, ήξερα ότι μωρό ήταν ακόμα εκεί» λέει και τελικά εννέα εβδομάδες μετά το χειρουργείο διαπίστωσε με υπέρηχο ότι είναι έγκυος. Η νεαρή ισχυρίζεται ότι το χειρουργείο έγινε από έναν ειδικευόμενο γιατρό υπό την επίβλεψη ενός ανωτέρου ενώ ακόμη και στην 16 εβδομάδα της πρότειναν να προχωρήσει σε τερματισμό της εγκυμοσύνης πράγμα όμως έκρυβε κινδύνους.


«Ήμουν έγκυος σε ένα παιδί που δεν ήθελα και δεν είχα προγραμματίσει αλλά δεν είχα άλλη επιλογή από το να το αποκτήσω» η οποία πλέον των άλλων είχε το άγχος ότι το μωρό πιθανόν να είχε επηρεαστεί από την πρώτη διαδικασία. Τελικά η 24χρονη γέννησε πριν από λίγες εβδομάδες ένα αγοράκι το οποίο όπως λέει δεν αλλάζει με τίποτα στον κόσμο. «Είναι ιδιαίτερος και ο ίδιος θα ξέρει πάντα πόσο πολύ έχει αγαπηθεί. Θέλω να μάθει από μένα τι συνέβη κάποια στιγμή και όχι από οποιονδήποτε άλλο. Αλλά πώς μια μητέρα να βρει τις λέξεις για να πει στο παιδί της ότι κάποτε δεν το ήθελε;» αναφέρει και προσθέτει ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι το αγαπάει πιο πολύ απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Η πιθανότητα ενός προβληματικού τερματισμού εγκυμοσύνης είναι πολύ χαμηλή. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου το 0,2% των γυναικών που έκαναν μια χειρουργική άμβλωση χρειάζεται περαιτέρω διαδικασία». 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο