Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τα τρία της παιδιά ψάχνει εδώ και έξι μήνες μια μάνα πρόσφυγας


Το Χαμόγελο του Παιδιού συνδράμει στην προσπάθεια της γυναίκας να μάθει τι απέγιναν τα παιδιά της, που εξαφανίστηκαν όταν...
ανετράπη η λέμβος τους τον περασμένο Σεπτέμβριο

Γεμάτη «amber alert» για προσφυγόπουλα είναι πλέον η σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού, που συνδράμει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια των απελπισμένων αυτών ανθρώπων να επανενώσουν τις οικογένειές τους, οι περισσότερες από τις οποίες χωρίστηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα. 

Μεταξύ αυτών και η συγκλονιστική ιστορία μιας μάνας - πρόσφυγα που αναζητά από το Σεπτέμβριο τα τρία της παιδιά...

Στις 11/09/2015 εξαφανίστηκαν τα αδέρφια Αχμέντ 12 ετών, Σαγιάντ 8 ετών και Άγια 14 ετών, στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, στην προσπάθειά τους να περάσουν μαζί με τη μητέρα τους με λέμβο από την Τουρκία στην Ελλάδα, αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού. Έπειτα από ανατροπή της λέμβου, το Λιμενικό Σώμα της Σάμου διέσωσε τους περισσότερους επιβαίνοντες της βάρκας πλην πέντε ατόμων, εκ των οποίων τα τρία ήταν τα συγκεκριμένα αδέρφια.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω της ευάλωτης κοινωνικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η μητέρα, αδυνατεί να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά της για την αναζήτηση των ανήλικων τέκνων της, εξαιτίας της έλλειψης ευελιξίας των διαδικασιών που απαιτούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η μητέρα βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έχουν ήδη παρέλθει 6 μήνες από το ναυάγιο και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία για τα παιδιά της. 


Ο Αχμέντ έχει ύψος 153 εκ., κανονικό βάρος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.


Ο Σαγιάντ είναι αδύνατος, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.Η Άγια έχει ύψος 150 εκ., είναι αδύνατη, και έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια.


Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύμα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. 

Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. 

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων.

Παράλληλα, στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους τίθεται το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού, ενώ συνεργάζεται κατά περίπτωση και με κάθε άλλο αρμόδιο δημόσιο φορέα καθώς και άλλους Μη Κερδοσκοπικούς και Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 ή από το εξωτερικό στο +30 2107609550.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs