Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Νταβούτογλου – Η θεωρία των Τούρκων για το Αιγαίο

Στο ίδιο τραπέζι με την Τουρκία θα κάτσει ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το προσφυγικό-μεταναστευτικό.


Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου....
θα έχουν τριμερή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό. Ωστόσο, σύμφωνα με γεωπολιτικούς αναλυτές, αυτό το ραντεβού δεν θα αφήσει αζημείωτη την ελληνική πλευρά, καθώς οι βλέψεις της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο δεν είναι κρυφές. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η Άγκυρα με πρόσχημα τη μείωση των προσφυγικών ροών αναμένεται να θέσει θέμα κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.



Η… θεωρία των Τούρκων για το Αιγαίο

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξη στην εκπομπή Ελεύθερος Σκοπευτής και στον Γιώργο Τράγκα ότι οι Τούρκοι έχουν μια θεωρία βάσει της οποίας ο διάδοχος της οθωμινικής αυτοκρατορίας είναι η σύγχρονη Τουρκία, ό,τι δεν έχει εκχωρηθεί ρητά και δεν αναφέρεται ρητά στις γραπτές συνθήκες ανήκει στην Τουρκία. «Το Αιγαίο έχει 3.750 γεωγραφικές δομές, είναι ό,τι βγαίνει από τη θάλασσα. Από αυτά ορισμένα έχουν εκχωρηθεί στην Ελλάδα και δεν μπαίνουν στη συζήτηση. Όλα τα άλλα πρέπει να συζητηθούν ξανά. Θα κάτσουν σε ένα τραπέζι μαζί μας –αν δεχθούμε ποτέ να κάνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση, που θα είναι πράξη αυτοκτονίας- και θα πούνε πάρτε Έλληνες 3.500 -παρ” ότι δεν το δικαούστε- και θα συζητήσουμε τα 250. Άντε τώρα να πας εσυ στη διεθνή κοινή γνώμη, που θα μάθει ότι μας έδωσαν 3.500 και ότι συζητάμε 250… Γι’ αυτό και οι Τούρκοι θέλουν διαπραγμάτευση…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.


Στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Στο μεταξύ, επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών τηςΤουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται τρία 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία για το μεταναστευτικό (θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs