Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Συμφωνία Μαρινόπουλου-τραπεζών


Συμφωνία με τις τράπεζες για παροχή νέας χρηματοδότησης έκλεισε η εταιρεία Μαρινόπουλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη....
συνταχθεί τα νομικά κείμενα και βρίσκονται στο στάδιο της υπογραφής.

Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η συμφωνία με τις τράπεζες προβλέπει την παροχή χρηματοδότησης ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα αξιοποιηθεί για κεφάλαιο κίνησης αλλά και την εξόφληση οφειλών προς προμηθευτές.

Το ποσό έρχεται να προστεθεί στα 50 εκατ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Μαρινόπουλος από τη συμφωνία με τον Σκλαβενίτη, η οποία προβλέπει στη δημιουργία νέας κοινής αμιγώς ελληνικής εταιρείας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.


Η νέα εταιρεία που αναμένεται να δημιουργηθεί εντός διμήνου, θα διαχειρίζεται καταρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει σε επόμενη φάση σε περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε 325 εκατ. ευρώ περίπου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs