Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Πώς να χαρίσετε μακροζωία στον σκύλο σας!

Για χαρούμενα και υγιή σκυλάκια


Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων θέλουν το καλύτερο για τους πιστούς τους φίλους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές για να χαρίσετε στον πιστό σας φίλο μια....
πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.


Προτιμήστε ζωοτροφές υψηλής ποιότητας

Τροφές δηλαδή, με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, που θα συμβάλλουν στην υγεία του σκύλου σας και θα του χαρίζουν εξωτερικά και εσωτερικά οφέλη, όπως το λαμπερό τρίχωμα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.



Διατηρήστε τον σκύλο σας σε φόρμα

Μην τον κάνετε υπέρβαρο, καθώς θα κινδυνεύσει από πολλά προβλήματα υγείας, που μπορεί να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής του.


Επισκεφθείτε τακτικά τον κτηνίατρό σας

Εκτός από τα εμβόλια, ο σκύλος σας χρειάζεται και εξετάσεις ρουτίνας, καθώς η πρόληψη βοηθά τη θεραπεία να είναι πιο επιτυχής.



Προσέξτε τη στοματική υγιεινή του σκύλου σας

Ένα κοινό πρόβλημα είναι η οδοντική νόσος, που μπορεί να προκαλέσει πόνο στο κατοικίδιό σας, με αποτέλεσμα να δυσκολευτεί να φάει. Αν δεν δεχτεί κάποια θεραπεία, μπορεί το πρόβλημα να οδηγήσει σε καρδιακή και νεφρική νόσο, γι' αυτό εκτός από τις τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις του ζώου σας, καλό θα ήταν να βουρτσίζετε πού και πού τα δόντια του.


Μην αφήνετε τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη

Αν τον έχετε να τριγυρνά ελεύθερος, χωρίς παρακολούθηση, τότε μπορεί να θέσετε τη ζωή του σε κίνδυνο, άθελά σας. Π.χ. τα αυτοκίνητα είναι πολύ επικίνδυνα ή μπορεί να φάει κάτι που να είναι δηλητηριασμένο. Προσέξτε τον, λοιπόν, όταν είστε έξω.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs