Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ηλεκτρονικό «σαφάρι» για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων


Ηλεκτρονικό «σαφάρι» για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων εξαπολύει εντός του 2016 το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με στόχο ...να πλήξει τη στρατηγικά οργανωμένη εισφοροδιαφυγή και να αυξήσει την εισπραξιμότητα των Ταμείων.

Στη φαρέτρα του ΚΕΑΟ που διαχειρίζεται βαρύ χαρτοφυλάκιο 15,3 δισ. από 272.400 κακοπληρωτές προστίθεται φέτος ένα καινούργιο «ηλεκτρονικό όπλο» που δίνει τη δυνατότητα καλύτερης στόχευσης και διαχείρισης των οφειλών σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους. Με ειδικό λογισμικό σύστημα θα συνδυάζονται πέντε κατηγορίες κριτηρίων:


-Το ύψος, η παλαιότητα και άλλα χαρακτηριστικά της οφειλής

-Η νομική μορφή, η δραστηριότητα, η συνέπεια καταβολής τρεχουσών εισφορών, η καταβολή ποσών έναντι οφειλής και άλλα χαρακτηριστικά

-Η ηλικία και χαρακτηριστικά υπευθύνων

-Η ύπαρξη ενεργής ρύθμισης, το ποσοστό ρυθμίσεων που έχουν χαθεί και άλλα χαρακτηριστικά

-Παλαιότητα μέτρων και άλλα χαρακτηριστικά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης


Επιδίωξη είναι η διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων να κινείται σε ένα 3μηνο από τη δημιουργία της οφειλής. Σύμφωνα με το ΚΕΑΟ για το 2016 θα αντιμετωπίζονται και τα «φρέσκα» χρέη από ενεργές επιχειρήσεις, καθώς εμφανίζουν υψηλή επισκεψιμότητα.

Στην καρδιά της προσπάθειας βρίσκονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και έχουν αποδώσει 5,5 εκατ. ευρώ. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΚΕΑΟ θα επιδιωχθεί η είσπραξη τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, έναντι 632,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs