Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Μην έρθετε στην Αυστρία, ξεχάστε το Άσυλο»: Η Βιέννη ξεκινά καμπάνια στο ρημαγμένο Αφγανιστάν


Μια μεγάλης κλίμακας διαφημιστική καμπάνια ξεκινά στο Αφγανιστάν η αυστριακή κυβέρνηση, ελπίζοντας να αποθαρρύνει....
τους χιλιάδες Αφγανούς που εγκαταλείπουν την κατεστραμμένη από την αμερικανική εισβολή και τις διαρκείς συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν χώρα τους από το να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Αυστρία.

«Δεν θα λάβετε άσυλο στην Αυστρία για οικονομικούς λόγους» και «οι διακινητές ψεύδονται, πληροφορηθείτε» θα είναι τα βασικά συνθήματα της εκστρατείας, που θα περιλαμβάνει ανάρτηση γιγαντοπανό στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, καθώς διαφημίσεις στα λεωφορεία και σε 1.000 διαδικτυακούς ιστότοπους.

Το 2015 στην Αυστρία έφτασαν περίπου 25.500 Αφγανοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, ζητώντας άσυλο. Την ίδια χρονιά η Βιέννη σκλήρυνε τις προϋποθέσεις παροχής ασύλου καθώς και τις διευκολύνσεις για την επανένωση οικογενειών.


Η αυστριακή κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να επεκτείνει την καμπάνια σε χώρες της Βόρειας Αφρικής: Στο Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία. Αντίστοιχη καμπάνια «τρέχει» και η Δανία, με αναρτήσεις σε εφημερίδες του Λιβάνου, ενώ η Αυστραλία έχει ανεβάσει σειρά βίντεο στο youtube με το τίτλο «δεν θα κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας».

Στο Αφγανιστάν πάντως η ίδια η φιλοδυτική κυβέρνηση έχει αναρτήσει αντίστοιχα μηνύματα, αποθαρρύνοντας τους πολίτες της από το να επιχειρήσουν να μεταναστεύσουν στη Δύση.

Σύμφωνα με το Russia Today η διαδρομή από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη δια ξηράς, μέσω Ιράν, κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ κατ’ άτομο. Το πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα δια θαλάσσης μπορεί να κοστίσει έως και 5.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Αυστρία είχε συμμετάσχει στην διεθνή επέμβαση υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το 2001, στέλνοντας περίπου 100 στρατιώτες, ανάμεσά τους και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs