Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας: Σκοτώθηκαν σε τροχαία την ίδια μέρα, ακριβώς με έναν χρόνο διαφορά


Τελικά η μοίρα, το κισμέτ, το πεπρωμένο -οι χαρακτηρισμοί περισσεύουν σε αυτές τις περιπτώσεις- παίζει κάποιες φορές τα πιο τραγικά παιχνίδια στην ζωή των ανθρώπων.....

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ακριβώς ένα χρόνο μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην Κηφισίας με νεκρό ένα νεαρό dj και βαριά τραυματισμένα τρία νέα κορίτσια, θα αφαιρούσε την ζωή από έναν φίλο του πρώτου, μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά;

Η τραγική μοίρα του Αποστόλη Τσαούση που σκοτώθηκε στις 8 Μαρτίου του 2015, σε ένα τροχαίο-σοκ στη λεωφόρο Κηφισίας δέθηκε άρρηκτα εδώ και δύο 24ωρα με αυτή του νεαρού μπασκετμπολίστα Μενέλαου Βασάκη.

Ο 23χρονος νεαρός που έχασε την ζωή του την περασμένη Τρίτη -το ημερολόγιο έγραφε πάλι 8 Μαρτίου- σε τροχαίο ατύχημα στην μακρινή Φινλανδία όπου σπούδαζε, ήταν συνομήλικος, φίλος με τον αδικοχαμένο Αποστόλη και συμπαίκτες στην ίδια ομάδα μπάσκετ.

Σε μια απίστευτα τραγική συγκυρία, έφυγε από την ζωή ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του φίλου του, την ίδια ημερομηνία, τον ίδιο μήνα και με τον ίδιο τρόπο.

Η μοίρα θέλησε ο Μενέλαος-Μένιος όπως τον φώναζαν οι φίλοι του-να πάει να συναντήσει τον Αποστόλη πολύ γρήγορα και πολύ άδικα, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του και στους φίλους του.

Ο νεαρός φοιτητής σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Mikelli στην Φινλανδία εφαρμοσμένες επιστήμες και ήταν ένα αγαπητό παιδί σε όλους, όπως και ο Αποστόλης. Λάτρευε το μπάσκετ και τα σπορ γενικότερα και ο θάνατος του συγκλόνισε εκτός από την οικογένεια του και την ελληνική μπασκετική κοινότητα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΚΑ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του αδικοχαμένου άσου τις δύσκολες και δραματικές αυτές ώρες ευχόμενη παράλληλα να υπάρξει δύναμη και κουράγιο σε όλους όσοι τον έζησαν και τον αγάπησαν από κοντά.


Στην «Ολυμπιάδα Παπάγου», παράγοντες και συμπαίκτες του Μένιου είναι συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι για το παιδί με τον εξαιρετικό χαρακτήρα που έφυγε από την ζωή, την ίδια μέρα του μήνα που σκοτώθηκε ο φίλος του, με τον ίδιο τραγικό τρόπο, ένα χρόνο μετά από εκείνο το βράδυ, που ο Αποστόλης ταξίδεψε στα αστέρια.

Ο Μενέλαος Βασάκης
Ο αδικοχαμένος DJ Αποστόλης Τσαούσης
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο