Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Δόκιμος μοναχός στη Ρόδο κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικων παιδιών, κατά συρροή!


Σε δεύτερο βαθμό, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, θα εξεταστεί υπόθεση με κατηγορούμενο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, παιδιών νεότερων των....
12 ετών, έναν 75χρονο σήμερα, Ροδίτη, δόκιμο μοναχό. Στον κατηγορούμενο έχει επιβληθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με 3ετή αναστολή το Νοέμβριο του 2013. Ο μοναχός, σε ηλικία 71 ετών, είχε αφεθεί ελεύθερος, μετά και την απολογία του, με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της απαγόρευσης συναναστροφής του με τα ανήλικα παιδιά, που τον κατήγγειλαν για αποπλάνηση.

Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με δεδομένο ότι ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν τα δύο ανήλικα παιδιά, που φέρονται ως θύματα του 75χρονου. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν τα δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών, αλλά και η 30χρονη μητέρα τους, την 31η Αυγούστου 2009 πήγαν στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, στην οδό Πατριάρχου Αθηναγόρα, προκειμένου να ανάψουν ένα κεράκι και να προσκυνήσουν τις εικόνες.


Προτού προλάβουν όμως να προσκυνήσουν τους πλησίασε ο δόκιμος μοναχός, ο οποίος άρχισε να τους ρωτά ποια είναι τα ονόματά τους και τους έβαλε να καθίσουν μαζί του, σε κάποια καρέκλα. Φέρεται να κάθισε στο πόδι του τον 10χρονο, τον οποίο άρχισε να αγκαλιάζει με το δεξί του χέρι και να τον φιλά στο μάγουλο.

Στη συνέχεια φέρεται να έβαλε στα πόδια του τον 11χρονο, τον οποίο άρχισε να χαϊδεύει στο κεφάλι, στην πλάτη και τον φίλησε στα μάγουλα και δύο φορές στο στόμα. Μετά από αυτό, τα δύο ανήλικα παιδιά έφυγαν, πήγαν στο σπίτι τους και ενημέρωσαν την μητέρα τους, όταν επέστρεψε τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια η ίδια μαζί με τα ανήλικα παιδιά κατήγγειλαν το συμβάν, την 1η Σεπτεμβρίου 2009, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την αποδιδόμενη σε αυτόν κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι πράγματι τα δύο ανήλικα παιδιά πήγαν στον ναό προκειμένου να ανάψουν κερί και να φιλήσουν τις εικόνες και ότι εκείνος, όταν τα είδε, συγκινήθηκε και ρώτησε πώς είναι τα ονόματά τους, κάθισε μαζί τους, μίλησαν και ισχυρίστηκε ότι πατρικά τα χάιδεψε στο κεφάλι και στην πλάτη και τα φίλησε στο μάγουλο και στον κρόταφο.
Πηγή: dimokratiki.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs