Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Λαγκάρντ: Πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης


Την ανάγκη για αύξηση των ορίων ηλικίας στη συνταξιοδότηση προκειμένου να είναι δυνατή η κάλυψη των ταχέως αυξανόμενων....
συνταξιοδοτικών δαπανών επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο ΜΙΤ, σύμφωνα με το Public Finance International.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική θα είναι η «πρώτη γραμμή άμυνας», καθώς τα δημογραφικά στοιχεία του κόσμου αλλάζουν. Πιο αποτελεσματικές δημόσιες επενδύσεις, πιο αποτελεσματική φορολόγηση και μειώσεις των ενεργειακών επιδοτήσεων ήταν οι βασικές της συστάσεις.


«Χρειαζόμαστε μια πολύπλευρη πολιτική απάντηση. Χρειαζόμαστε αλλαγές στο παιχνίδι» δήλωσε η Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ακόμη μια προτεραιότητα είναι η αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης. Θα ενισχύσει το συνταξιοδοτικό σύστημα και θα επεκτείνει την παραγωγική ζωή των ατόμων».

«Οι κυβερνήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία υποτιμούν σοβαρά την προοπτική να ζουν οι άνθρωποι περισσότερο από ότι αναμενόταν» υπογράμμισε η Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας ότι «Αναλύσεις του ΔΝΤ δείχνουν ότι αν κάποιος ζει τρία χρόνια παραπάνω από το αναμενόμενο, τα σχετικά συνταξιοδοτικά κόστη αυξάνονται κατά 50% στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες οικονομίες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά τους ισολογισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να υπονομεύσει την οικονομική σταθερότητα».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο