Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Νέος μητροπολίτης Καρπενησίου ο Γεώργιος Ρέμπελος


Στην πλήρωση της κενής μητροπολιτικής έδρας Καρπενησίου προχώρησε σήμερα η Ιερά Σύνοδος,,,
της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην τρίτη ημέρα της έκτακτης σύγκλησής της, υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Μητροπολίτης Καρπενησίου ανεδείχθη ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος, με 62 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων, ενώ ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος έλαβε 12 ψήφους και ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας 1 ψήφο. Επίσης, βρέθηκαν και 5 λευκές ψήφοι.

Κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη, ο νέος μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος έδωσε το Μέγα Μήνυμα στο Καθολικό της Μονής Πετράκη, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία πολλών ιεραρχών, κληρικών και πλήθους κόσμου.

Η χειροτονία του θα τελεσθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών.



Βιογραφικό του μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου

Ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας. Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εργάστηκε σε δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος. Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως β’ γραμματεύς-πρακτικογράφος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs