Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

"Ελλάδα, ευχαριστούμε" - Το συγκινητικό σημείωμα των προσφύγων του Πειραιά


Ένα μικρό κομμάτι λευκό χαρτί και πάνω του γραμμένες μερικές λέξεις. Λέξεις που βγαίνουν από την καρδιά εκείνων που σε άθλιες συνθήκες μένουν στον Πειραιά....
Εκείνων που ξεριζώθηκαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και ήλπιζαν ότι στην Ευρώπη θα βρουν μια καλύτερη τύχη.

Είναι οι λέξεις από την ψυχή των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν βγει προσωρινό κατάλυμα στους χώρους του ΟΛΠ στον Πειραιά. Αναγκάζονται να μένουν σε σκηνές, στο κρύο και τη βροχή, να κοιμούνται στο πάτωμα, να περιμένουν στην ουρά για λίγα τρόφιμα αλλά είναι ευγνώμονες για τη βοήθεια που τους δίνουν οι Έλληνες.


Οι πολίτες που γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με σακούλες από το σούπερ μάρκετ, που τους πηγαίνουν παπούτσια ή κουβέρτες για να ζεσταθούν. Για όλα αυτά και όχι μόνο, αισθάνθηκαν την ανάγκη να πουν ένα ευχαριστώ.

Έγραψαν λοιπόν σε ένα χαρτί: "Ευχαριστούμε τους Έλληνες για την απέραντη καλοσύνη και αγάπη που μας προσφέρετε. Μας καλωσορίσατε σαν να ήμαστε παιδιά σας, μας ανοίξατε την αγκαλιά και την καρδιά σας! Είστε άγγελοι παρά την κρίση που περνάει η Ελλάδα, οι Έλληνες για άλλη μια φορά δείχνουν τη μεγαλοψυχία τους! Αχ! Ελλάδα σ’ αγαπώ. Ευχαριστούμε Ελλάδα!".


Πηγή: Newsit

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs