Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

FACEBOOK: Γιατί θα πληρώσει έξτρα φόρους εκατομμυρίων λιρών;


Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook θα σταματήσει να εγγράφει τις πωλήσεις από τις διαφημίσεις των μεγαλύτερων πελατών της στην Βρετανία μέσω...
της Ιρλανδίας, αυξάνοντας το φόρο με τον οποίο βαρύνεται κατά εκατομμύρια λίρες. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην προσπάθεια να βελτιώσει τη διαφάνεια μετά την κριτική που δέχθηκε για την αποφυγή φόρων.


Οι αλλαγές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο, ενώ ο υψηλότερος φόρος θα καταβληθεί την επόμενη χρονιά. Οι πωλήσεις από μικρότερες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να εγγράφονται μέσω της Ιρλανδίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.

Την Δευτέρα, η Facebook θα ενημερώσει τους μεγαλύτερες πελάτες της στη Βρετανία ότι από τον Απρίλιο θα λαμβάνουν τιμολόγια από την Facebook U.K. και όχι την Facebook Ireland, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο πρακτορείο Bloomberg. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις στη Βρετανία που γίνονται απευθείας από την βρετανική μονάδα της εταιρίας θα εγγράφονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στην Ιρλανδία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs