Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Πέθανε ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης (Photos)


Ο σκηνοθέτης της μικρής οθόνης, που άφησε το στίγμα του στην τηλεόραση, ο Κώστας Κουτσομύτης έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Πέμπτης σε ηλικία...
77 ετών.

Νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης, είχε μεταφέρει πολλά και γνωστά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ενώ οι σειρές του αγαπήθηκαν πάρα πολύ από το κοινό.

Γεννημένος στα Γρεβενά Μακεδονίας, σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης και το 1965 γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους, ταινία. Έναν χρόνο μετά υπογράφει, σε συνεργασία με τον Βασίλη Βασιλικό, το σενάριο «Θύματα Ειρήνης», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα.



Ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ και στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορους παραγωγούς. Έτσι, άρχισε να σκηνοθετεί για την ελληνική τηλεόραση.

Ο κατάλογος είναι πλούσιος και γεμάτος τίτλους σειρών που αγαπήθηκαν: «Εκείνος κι εκείνος», «Τερέζα Βάρμα Δακόστα», «Καπνισμένος ουρανός».«Κίτρινος φάκελος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η εκτέλεση» «Πρόβα Νυφικού», «Η αγάπη άργησε μια μέρα», «Ο μεγάλος θυμός», «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Ματωμένα Χώματα», «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

 Ο σκηνοθέτης που υπέγραψε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες 


Μαρίνα Καλογήρου και Μαρία Τσομπανάκη στις «Μάγισσες της Σμύρνης»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs