Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ: H ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες και χαλάζι


Ένα… διάλειμμα 24 ωρών θα κάνει η καλοκαιρία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα με ...
ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και παροδικά ισχυρούς ανέμους σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.


Συγκεκριμένα:

- Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα θα επηρεαστούν από το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη ενώ από τη νύχτα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία.

- Τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες η Ήπειρος η δυτική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.



Ο καιρός την υπόλοιπη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια μεταβλητοί 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως την Πέμπτη.


Τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές Και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά. Από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.


Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι ασταθής με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλα και μεσημεριανές μπόρες, κυρίως στα ορεινά και τα δυτικά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, χωρίς όμως να ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs