Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο Vince Vaughn σοκάρει με τις απόψεις του: Να επιτραπούν τα όπλα στα σχολεία - «Όπως το δικαίωμα για την ελευθερία του λόγου»


Σχεδόν σε όλες τις ταινίες του χαρίζει το γέλιο – άλλωστε έχει κάνει καριέρα στις κωμωδίες. Οι απόψεις του ....
Vince Vaughn για την οπλοκατοχή όμως προκαλούν ανησυχία.

Ο ηθοποιός δεν τάχθηκε απλά υπέρ αυτού του δικαιώματος –που το συγκρίνει με το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου–, αλλά δήλωσε επιπλέον ότι πρέπει να επιτραπεί η κατοχή των όπλων στα σχολεία!

Όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό GQ, απάντησε: «Εννοείται. Νομίζετε ότι οι πολικοί που κάνουν κουμάντο στη χώρα δεν έχουν όπλα στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά τους; Έχουν. Πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Η απαγόρευση των όπλων είναι σαν να απαγορεύεις τα πιρούνια σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσεις την παχυσαρκία. Αφαιρώντας τα όπλα, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, ο κόσμος δεν θα απαλλαγεί από την εγκληματικότητα», είπε ο ηθοποιός.




Μάλιστα, κατά την άποψη του Vaughn, ο κόσμος πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί με όπλο δημοσίως και όχι μόνο να έχει ένα στο σπίτι του. «Έχχουμε αυτό το δικαίωμα, για να αντισταθούμε στην ανώτατη δύναμη μίας διεφθαρμένης και καταχρηστικής κυβέρνησης. Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη άμυνα ενάντια σε έναν εισβολέα είναι ο ήχος της σκανδάλης που τραβά κάποιος», είπε.

Όσο για τις αιματηρές επιθέσεις που γίνονται συχνά σε σχολεία, με δεκάδες νεκρούς, ο Vince Vaughn υποστήριξε ότι αυτά τα χτυπήματα γίνονται εκεί όπου υπάρχουν μεγαλύτεροι περιορισμοί για τα όπλα. «Πρόκειται για πνευματικά αρρώστους, που σκοτώνουν αθώους. Κάνουν επιθέσεις στα σχολεία, γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχουν όπλα εκεί», κατέληξε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο