Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Το αμερικανικό Πεντάγωνο κάνει «δώρο» στους στρατιώτες αλλαγές φύλου! - Θα πληρώνει εφεξής τις επεμβάσεις


Κι όμως! Το αμερικανικό Πεντάγωνο θα πληρώνει εφεξής τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε ...
όσους στρατιώτες αποφασίσουν να αλλάξουν ταυτότητα και βεβαίως έχουν την έγκριση των γιατρών.

Στο τέλος Ιουνίου, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έλαβε την ιστορική απόφαση ότι, πλέον θα μπορούν να καταταγούν και να υπηρετήσουν στον αμερικανικό στρατό χωρίς περιορισμούς και τα τρανσέξουαλ άτομα. Τώρα, όμως, ανακοίνωσε ότι θα πληρώνει και τις χειρουργικές επεμβάσεις των στρατιωτών που επιθυμούν να αλλάξουν φύλο και οι γιατροί κρίνουν απαραίτητο.

«Κάθε στρατιώτης του οποίου η ικανότητά του να υπηρετεί στο στρατό «επηρεάζεται αρνητικά από μία πάθηση που σχετίζεται με την ταυτότητα του φύλου του θα μπορεί να επιλέξει αλλαγή φύλου με χειρουργική επέμβαση ή ορμονοθεραπεία», σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Τα παιδιά των στρατιωτικών όπως και οι στρατιωτικοί εν αποστρατεία μπορούν να επωφεληθούν της ορμονοθεραπείας όχι όμως και της χειρουργικής επέμβασης αλλαγής φύλου, όπως διευκρινίζει η σχετική απόφαση.

Ετησίως, ο αριθμός των στρατιωτών που αναμένεται να υποβληθούν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου κυμαίνεται από 25 έως 130, ενώ 30 με 140 στρατιώτες υπολογίζεται ότι θα επιλέξουν ορμονοθεραπεία.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, το πρόγραμμα αυτό θα κοστίσει στο αμερικανικό Πεντάγωνο το ποσό των 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο με τους συντηρητικούς στρατιωτικούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία σπατάλη των στρατιωτικών κονδυλίων.

Στη φωτογραφία ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ που πλέον ονομάζεται Τσέλσι και έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 35 ετών για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων εγγράφων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε πολιτική φυλακή και έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία για την αλλαγή φύλου.

Google+ Followers