Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Καταληψίες με ποινικό μητρώο στον Βοτανικό: Σε κύκλωμα που έφερνε γυναίκες από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ συμμετείχε ο «στρατοπεδάρχης»


Ο «στρατοπεδάρχης» της ιδιότυπης κατάληψης του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, από «τάγμα μίσους», έχει...
απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για απάτες, πλαστογραφία και επιταγές, ενώ συνολικά οι 10 από τους 15 καταληψίες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης, έχουν ποινικό μητρώο!

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ένας έχει κατηγορηθεί για μαστροπεία, καθώς συμμετείχε σε κύκλωμα που έφερνε γυναίκες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις εξωθούσε στην πορνεία. Άλλος συλληφθείς, είχε επιχειρήσει να διακινήσει πλαστά δελτία «ΣΚΡΑΤΣ» αξίας 5.000.000 ευρώ, ενώ με πλαστό πληρεξούσιο προσπάθησε να εκταμιεύσει 1.000.000 ευρώ από… ξένο λογαριασμό, εμφανιζόμενος ως κάτοχος. Άλλοι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει για διακεκριμένες κλοπές, αρπαγές τσαντών, απάτες και ναρκωτικά.

Η εκκένωση του χώρου κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό έγινε νωρίς χθες το πρωί όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον χώρο πιάνοντας στον… ύπνο τους καταληψίες, τους οποίους οδήγησαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.




Ο συγκεκριμένος χώρος στην Ιερά Οδό 114 στο Βοτανικό, έκτασης 16 στρεμμάτων, που ανήκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο, από τις 11 Ιουλίου 2016, βρισκόταν υπό κατάληψη. Τουλάχιστον 15 έφεδροι αξιωματικοί των καταδρομών, φορώντας στολές παραλλαγής, τους τελευταίους πέντε μήνες εκτελούσαν… σκοπιές μέσα στον συγκεκριμένο χώρο, στον οποίο κοιμούνται ανά βάρδιες σε σκηνές και άλλα καταλύματα που είχαν εγκαταστήσει. Στην είσοδο μάλιστα είχαν τοποθετήσει λάστιχα αυτοκινήτων για να εμποδίζουν τη διέλευση ή να τα πυρπολήσουν σε περίπτωση… εφόδου.

Οι αντιδράσεις δημιουργίας του θρησκευτικού χώρου προέρχονταν κυρίως από δύο πολιτιστικούς συλλόγους και έναν σύλλογο εφέδρων πολιτών. Είχαν προβεί και σε «θυρανοίξια» χριστιανικής εκκλησίας ως μία προσπάθεια νομιμοποίησης της καταπάτησης. Η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του τεμένους είχε ενημερώσει τη Διεύθυνση Κρατικών Υποδομών και τις αστυνομικές αρχές ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν έρθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση, κάτι που έγινε προχθές.

Ο φάκελος της υπόθεσης είχε ανατεθεί σε αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας για να εξετάσουν τα αδικήματα που συντελούνται στον χώρο και αν δικαιολογείται η επέμβαση και η αυτόφωρη διαδικασία, κάτι που έγινε. Οι 15 συλληφθέντες χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs