Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

«Η Αμερική επιστρέφει στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της» -Στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες θέλουν συνεργάτες του Τραμπ


Ένας από τους σημαντικούς υποστηρικτές του Τραμπ, πρόεδρος μιας ανεξάρτητης επιτροπής ...
χρηματοδότησης του υποψηφίου των ρεπουμπλικανών, συγκέντρωσε τα πυρά των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, μετά τις αναφορές του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που είχαν χτιστεί για τους Ιάπωνες αλλά και τις αναφορές του για καταγραφή όλων των μεταναστών, γράφουν οι New York Times.

Ο Carl Higbie, έκανε τα σχόλια σε εκπομπή του δικτύου FOX και αναφέρθηκε σε πρόταση μέλους της ομάδας του Τραμπ που εργάζεται στην ομάδα μετάβασης της εξουσίας, σύμφωνα με την οποία η νέα διοίκηση σκέφτεται να φτιάξει λίστες με όλους τους μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ από χώρες όπου υπάρχουν ενεργές ομάδες τρομοκρατίας.

«Θα το κάνουμε βασιζόμενοι στη φυλή, βασιζόμενοι στη θρησκεία, θα το κάνουμε βασιζόμενοι στην περιοχή» είπε ο Higbie και πρόσθεσε ότι το έχουμε ξανακάνει με το Ιράν και με την Ιαπωνία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Δεν προτείνεται να γυρίσουμε πίσω στην εποχή των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ελπίζω» ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής Megyn Kelly, για να το αρνηθεί αρχικά, αλλά να συμπληρώσει ότι «χρειάζεται να προστατεύσουμε την Αμερική».

Ο ίδιος επέμεινε στα σχόλια που είχε κάνει και είχε τονίσει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε επικυρώσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους Ιάπωνες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να γίνονται πράγματα που δεν είναι πολιτικά δημοφιλή και κάποιες φορές δεν είναι σωστά, αλλά γίνονται για το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας» είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι συνταγματολόγος, αλλά εργάζεται με νομικούς για να κατανοήσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1944 που αποφάσισε ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν Συνταγματικά.





Ο εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις.

Ο Mark Takano, Ιαπωνοαμερικανός από την Καλιφόρνια, οι γονείς και οι παππούδες του οποίου είχαν φυλακιστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και Δημοκρατικός, είπε ότι αυτά τα αναζωπυρώνουν έναν επικίνδυνο ρατσισμό και ξενοφοβία στον πολιτικό διάλογο και ζήτησε από τον Τραμπ να τα καταγγείλει.

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου των Αμερικανικών- Ισλαμικών σχέσεων Robert S. McCaw, η μεγαλύτερη ένωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων είπε ότι με τέτοιες αναφορές η Αμερική επιστρέφει στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs