Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Το δείπνο για δύο Μέρκελ ‑ Ομπάμα - Ο αποχωρισμός είναι δύσκολος για μένα, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος


Σε ρυθμούς Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται και το Βερολίνο, ύστερα από την Αθήνα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ...
καταφέρει να στρέψει όλα τα φώτα πάνω του, ύστερα από την περιοδεία του στην Ελλάδα. Το πριβέ δείπνο με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, οι φωτογραφίες αλλά και οι κοινές τους δηλώσεις παραπέμπουν σε μια πολύ οικεία κατάσταση, ειδικότερα για την Γερμανίδα καγκελάριο, που δήλωσε πως γι' αυτήν θα είναι πολύ δύσκολος ο αποχωρισμός.

Η δήλωση ζωγράφισε ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.


«Η καγκελάριος Μέρκελ έχει υπάρξει μια εξαιρετική εταίρος», είπε ο Ομπάμα από την πλευρά του. 

Ο αμερικανός πρόεδρος μένει στο ιστορικό ξενοδοχείο Adlon κοντά στην πύλη του Βραδενβούργου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε ολόκληρο το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου δεν λειτουργεί το μετρό, ενώ απαγορεύεται ακόμα και το παρκάρισμα των αυτοκινήτων, η δε είσοδος και έξοδος όσων διαμένουν στο ίδιο το ξενοδοχείο απαγορεύεται όταν βγαίνει ή μπαίνει ο αμερικανός Πρόεδρος.
Το μενού του δείπνου, που ακολούθησε στην καγκελαρία μετά τη συνέντευξη Τύπου περιείχε παραδοσιακά γερμανικά εδέσματα, όπως ψητό χοιρινό, κότσι χοιρινού και λουκάνικα Νυρεμβέργης, τα οποία συνοδεύτηκαν φυσικά με μπύρα και γερμανικό κρασί. Παραδοσιακή μηλόπιτα (Apfelstrudel) σερβιρίστηκε για επιδόρπιο.


Στο δείπνο που παρέθεσε η 'Ανγκελα Μέρκελ παρακάθησαν προσωπικότητες οι οποίες συνέβαλαν ιδιαίτερα στις διατλαντικές σχέσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο διάσημος διευθυντής ορχήστρας Νρτάνιελ Μπάρενμπόϊμ και ο γερμανός προπονητής της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιούργκεν Κλίνσμαν, ενώ από αμερικανικής πλευράς η σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα για θέματα ασφάλειας Σούζαν Ράις και ο αμερικανός πρέσβης στο Βερολίνο Τζον Έμερσον.

Google+ Followers