Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: Ευγνωμοσύνη σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία για το προσφυγικό


Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος τους πρέσβεις των ξένων χωρών που έχουν διαπιστευθεί στην...
Αγία Έδρα, εξέφρασε επαίνους προς την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, αναφορικά με τις πολιτικές τους υπέρ της υποδοχής των μεταναστών.

«Είμαι ευγνώμων στις τόσες χώρες, οι οποίες με γενναιοδωρία υποδέχονται όσους ανθρώπους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αρχίζοντας από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ελλάδα και τη Σουηδία», υπογράμμισε ο ποντίφικας.

Το όλο αυτό πρόβλημα «είναι μία υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορες κάποιες χώρες, ενώ άλλοι σηκώνουν το ανθρωπιστικό βάρος της αντιμετώπισης μίας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος. Κάτι, που σε περιπτώσεις που είναι κάθε άλλο παρά σπάνιες, απαιτεί μεγάλες προσπάθειες και επιφέρει σημαντικές δυσκολίες», τόνισε.
Σύμφωνα με τον πάπα, «όλοι θα έπρεπε να συμβάλουν στην οικοδόμηση του καλού για όλο τον πλανήτη μας, με απτές κινήσεις ανθρωπιάς, οι οποίες αποτελούν τα κύρια στοιχεία της ειρήνης και της ανάπτυξης εκείνης, που ακόμη αναμένουν ολόκληρα κράτη και εκατομμύρια άνθρωποι».

Τέλος, ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να καταβάλει πραγματικές προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσει μία σοβαρή διαπραγμάτευση για τη Συρία, «η οποία να θέσει τέρμα σε αυτήν τη σύγκρουση, που προκαλεί μία πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs