Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Έκδοση μάνας που απήγαγε τα παιδιά της και απειλούσε να τα σκοτώσει


Την έκδοση Βρετανίδας η οποία καταζητείτο για απαγωγή των παιδιών της αποφάσισε τελεσίδικα το Εφετείο. Οι βρετανικές Αρχές...
ζητούσαν την έκδοση της γυναίκας προκειμένου να δικαστεί για δύο κατηγορίες, που αφορούν απαγωγή παιδιού, και άλλες πέντε για παρενόχληση-παράβαση διατάγματος περιορισμού κατόπιν καταδίκης.

Η εκζητούμενη συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 στη Λευκωσία όταν επιχείρησε να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Είχε φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012 και διέμενε με τα δύο ανήλικα παιδιά της στα κατεχόμενα.

Τα παιδιά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια δεσμού της εκζητούμενης με Βρετανό υπήκοο. Με τον χωρισμό τους, δημιουργήθηκε μεγάλη διαμάχη για την κηδεμονία. Αρχικό διάταγμα διαμονής των ανηλίκων με τον πατέρα στη βάση απειλών από την εκζητούμενη ότι θα έπαιρνε τα παιδιά στο εξωτερικό ή ότι θα τα θανάτωνε, αντικαταστάθηκε αργότερα το 2006 με διάταγμα διαμονής τους με την εκζητούμενη-μητέρα, με δικαίωμα επικοινωνίας του πατέρα, αλλά και ταυτόχρονη απαγόρευση εξόδου των ανηλίκων από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς άδεια του Δικαστηρίου. Τον επόμενο χρόνο, η εκζητούμενη καταδικάστηκε για παρενόχληση του πατέρα και κατόπιν νέας καταδίκης για το αυτό αδίκημα, καταδικάστηκε το 2008 σε τετράμηνη φυλάκιση.




Το 2009, μετά από απειλές της ότι θα αυτοκτονούσε αφού πρώτα σκότωνε τα παιδιά, η μητέρα αποστερήθηκε της φροντίδας τους, τα οποία τοποθετήθηκαν προσωρινά υπό τη φροντίδα του Δημοσίου, για να της επιστραφούν όμως αργότερα. Το 2011, καταδικάστηκε και πάλι για παρενόχληση και παραβίαση διατάγματος. Το 2012, αντιλαμβανόμενη ότι θα λαμβάνονταν μέτρα απομάκρυνσης των παιδιών από τη φύλαξή της, εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο με τα ανήλικα και εγκαταστάθηκε στις κατεχόμενες περιοχές.

Μετά τη σύλληψη της μητέρας τα δύο παιδιά τέθηκαν υπό τη φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας της Κύπρου.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι ότι το ένα παιδί έφυγε από το μέρος όπου είχε τοποθετηθεί προσωρινά και κατέφυγε στα κατεχόμενα με αποτέλεσμα να γίνονται πλέον προσπάθειες, μέσω της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας, για μεταφορά του στην Αγγλία όπου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες η μητέρα του, δυνάμει της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου.
Πηγή: philenews

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs