Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ένας ουρακοτάγκος με πριόνι! Τι μας έδειξαν οι «κατάσκοποι» στην άγρια φύση! (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο και η συνεργασία των δύο...
φέρνουν αποτελέσματα που πολλές φορές ούτε ο ίδιος ο άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει.

Κάπως έτσι, με τη δημιουργία ενός «κατασκόπου», είδαμε στη φύση όσα μάλλον δεν θα καταφέρναμε με άλλο τρόπο. Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα ομοίωμα ουρακοτάγκου, στο μάτι του οποίου είχαν τοποθετήσει μια κάμερα. Όσα είδαν μέσα από… το μάτι του, ήταν εκπληκτικά.


Θα δείτε έναν θηλυκό ουρακοτάγκο να κρατά με περισσή δεξιοτεχνία ένα πριόνι και προσπαθεί να κόψει έναν κορμό δέντρου καλύτερα και από άνθρωπο! Την κίνηση και τη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου είχε δει προηγουμένως sε εργάτες της περιοχής. Μάλιστα, μόλις διαπίστωσε ότι υπάρχει και ένας άλλος ουρακοτάγκος – το ομοίωμα που είχαν τοποθετήσει οι ερευνητές – ο οποίος έκανε την ίδια κίνηση, έγινε πιο ανταγωνιστική και προσπάθησε ακόμα περισσότερο. 


Τo βίντεο τραβήχτηκε στο Βόρνεο, στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για το BBC, «Spy In The Wild», στο οποίο οι μελετητές τοποθετούν ζώα-ρομπότ στη φύση και από την κάμερα που κρύβουν στα μάτια ή σε άλλο σημείο, βλέπουν τις συμπεριφορές των ζώων στην άγρια φύση, σε στιγμές, που αν υπήρχε ανθρώπινη παρέμβαση, δεν θα έβλεπαν και θα άλλαζε εντελώς η αντίδραση τους.



Δείτε το video:

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο