Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ημέρα του πατέρα 2017: Οι πατεράδες που "ζουν" την πατρότητα [pic]


Ημέρα του πατέρα σήμερα, και οι πατεράδες όλου του κόσμου... γιορτάζουν. ...Δείτε πατεράδες που ζουν την πατρότητα σε όλη της το μεγαλείο, με αφορμή την γιορτή του πατέρα.

H Ημέρα του Πατέρα (ή γιορτή του πατέρα) ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία. Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει, και θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με την ημέρα της μητέρας.


Πότε πέφτει η Ημέρα του Πατέρα 2017: Η Ημέρα του Πατέρα ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα εμπνευσμένη από την πρώτη γιορτή της μητέρας. Ωστόσο δεν γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και έμεινε στο περιθώριο για αρκετά χρόνια. Αν και έγιναν κάποιες σπασμωδικές απόπειρες για επισημοποίηση της γιορτής, μόλις το 1966 καθιερώθηκε επίσημα από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Lyndon Johnson και οριστικοποιήθηκε το 1972 από τον πρόεδρο Νίξον.

Στην Ελλάδα η Ημέρα του Πατέρα καθιερώθηκε από τον τον σύλλογο διαζευγμένων αντρών, λόγω της απαξίωσης που αντιμετώπιζαν οι πατεράδες από τα δικαστήρια σχετικά με την επιμέλεια των παιδιών όταν εκδικάζονταν τα διαζύγια. Σήμερα η Ημέρα του Πατέρα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα ως συμπληρωματική της γιορτής της μητέρας.

Δείτε ακόμη 6 πατεράδες που ξέρουν να ζουν την πατρότητα!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο