Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ζάλη! Πάνω από 50 εκατ. ευρώ η λεία των ληστών κοσμημάτων – Φωτογραφίες και βίντεο που θα σας τρελάνουν


Κοσμήματα και λεφτά μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι! Αυτό βρήκαν οι αστυνομικοί όταν οι έρευνές τους...
, τους οδήγησαν στο τριώροφο στο Πάτημα Χαλανδρίου. 

Μέσα εκεί, σε κάθε πιθανή (λεκάνες) και απίθανες (ψυγείο, φούρνος) κρυψώνες είχαν κρύψει όχι ένα αλλά 700 (!) κιλά κοσμήματα. Είχαν επίσης λεφτά και άλλα αντικείμενα αξίας.

«Από την περασμένη Παρασκευή βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ πάνω από 700 κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα, καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα αντικείμενα, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ και προέρχονται από τη δράση του γνωστού εγκληματικού δικτύου», δήλωσε κατά την παρουσίαση ο διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.


Είναι η συνέχεια των ερευνών για τη δράση των δυο εγκληματικών οργανώσεων που "άδειαζαν" σπίτια και ζωές, αφαιρώντας κοσμήματα, πολύτιμες εικόνες, κειμήλια και λεφτά. Ένα κουβάρι που άρχισε να ξετυλίγεται τον Νοέμβριο του 2016 και είχαν συλληφθεί 41 μέλη του κυκλώματος. Ακολούθησαν τον Ιανουάριο του 2017 οι συλλήψεις τριών αρχηγικών μελών του κυκλώματος και (με τις έρευνες να συνεχίζονται και νέα κλοπιμαία να εντοπίζονται συνεχώς) φτάσαμε ως τη σύλληψη ενός 43χρονου και μιας 40χρονης, ενός ζευγαριού κλεπταποδόχων, που χρησιμοποιούσαν τα ενεχυροδανειστήριά τους για να "κρύβουν" και να "εξαφανίζουν" τα κλοπιμαία της σπείρας.


Από τις έρευνες σε χώρους αλλά και στο τριώροφο στο Πάτημα Χαλανδρίου που συνδέεται με τον 43χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα, τιμαλφή.Ανάμεσά τους:

- πετράδια συνολικής αξίας που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ,

- χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 105.000 ευρώ,

- ρολόγια επώνυμων εταιρειών μεγάλης χρηματικής αξίας,

- χρυσές λίρες,

- πλήθος επώνυμων αναπτήρων μεγάλης χρηματικής αξίας,

- συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές,

- ικανός αριθμός πλακών καθαρού ασημιού και άλλων χρυσών και ασημένιωναντικειμένων και

- μεγάλος αριθμός χριστιανικών εικόνων διαφόρων επεξεργασιών και μεγεθών.

Μετά από τα νέα ευρήματα, η λεία της σπείρας ξεπερνά πια τα 50 (!) εκατομμύρια ευρώ, με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν κάνει περισσότερες 3.000 ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις.Το χρονικό

«Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει χειριστεί διαχρονικά η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Είχα τονίσει, κατά την εξάρθρωσή της τον περασμένο Νοέμβριο, ότι η αποδόμηση των οργανώσεων αυτών συνιστά ένα αποφασιστικό, ένα καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας στον τομέα των ληστειών και των διαρρήξεων», ανέφερε ο Χρήστος Παπαζαφείρης.


«Σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, με πάνω από χίλιους αστυνομικούς και τριάντα επτά δικαστικούς λειτουργούς, συλλάβαμε 41 μέλη του εγκληματικού δικτύου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, πραγματοποιήσαμε δεκάδες έρευνες και κατασχέσαμε πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα. Παράλληλα, συνδέσαμε προανακριτικά περισσότερες από τριακόσιες υποθέσεις με τη δράση του εγκληματικού αυτού δικτύου», πρόσθεσε.


Στις αρχές Φεβρουαρίου 2017, η αστυνομία, όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαζαφείρης, πραγματοποίησε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άνοιξε συγκεκριμένες θυρίδες σε τραπεζικά καταστήματα. Μάλιστα, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ελευσίνα βρέθηκε θυρίδα μέλους της οργάνωσης, που περιείχε 120.010 ευρώ, ποσό το οποίο κατασχέθηκε.


Πρόσφατα η αστυνομία προχώρησε σε 7 ακόμη ταυτοποιήσεις μελών του εγκληματικού δικτύου, σε δεκάδες καινούργιες εξιχνιάσεις, με αφαιρεθέντα αντικείμενα αξίας άνω των 6.000.000 ευρώ, αλλά και σε έρευνες που απέφεραν κατασχέσεις κλοπιμαίων, η αξία των οποίων υπολογίζεται πως ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί, στις 16 Ιούνιου 2017, η σύλληψη ενός 43χρονου και μιας 40χρονης, οι οποίοι, μέσω νομιμοφανών ενεχυροδανειστηρίων, διέθεταν για ρευστοποίηση στην αγορά, κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή, τα οποία προέρχονταν από τη δράση του εγκληματικού δικτύου αλλά και από τη δράση άλλων κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.


Στη συνέχεια, έγιναν πολλές έρευνες σε χώρους και σε τριώροφο κτίσμα στο Πάτημα Χαλανδρίου, που συνδέεται με τον 43χρονο συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 700 κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.


Όπως τόνισε ακόμη ο κ. Παπαζαφείρης, η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή των ερευνών, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά και για άλλες παράνομες δραστηριότητες, αλλά και διασυνδέσεις του εγκληματικού δικτύου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Σημειώνεται, ότι στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας.
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs