Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Εφιαλτικό σκηνικό στην Αττική: Τόνοι απορριμάτων και υψηλή θερμοκρασία


Εφιαλτικό σκηνικό συνθέτουν ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όλες τις μεγάλες πόλεις...
ο συνδυασμός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, 

των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους, αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου οι τιμές του όζοντος σε πολλές περιοχές της Αττικής ξεπέρασαν το όριο ενημέρωσης, όπως έκανε επισήμως γνωστό το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Την ίδια ώρα, οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους δήμους, αλλά και την Κεντρική Ενωση Δήμων δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και όλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, αφού αφενός οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αφετέρου οι τόνοι των σκουπιδιών μετατρέπονται από μέρα σε μέρα σε υγειονομικές βόμβες.

Σ' αυτό το σκηνικό, αύριο στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει τελικά η ΠΟΕ ΟΤΑ για να συζητήσει την κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των Δήμων.

Για "ρύθμιση που απέχει πολύ απ' αυτά που διεκδικούν" έκαναν λόγο εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα το υπουργείο, οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι' αυτές μέσω ΑΣΕΠ

Τα κριτήρια του διαγωνισμού καθώς και αν θα μοριοδοτούνται οι νυν συμβασιούχοι θα καθοριστούν από τον ΑΣΕΠ. 

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που συναντήθηκε επίσης με τον κ.Σκουρλέτη διατύπωσε επιφυλάξεις για τη ρύθμιση που φαίνεται να προκρίνει η κυβέρνηση.


Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος

Νωρίτερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε γνωστό ότι καταγράφηκαν υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Περιστέρι. Έτσι, επαναλαμβάνονται οι συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς και -κατά το δυνατόν- κλιματιζόμενους χώρους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs