Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σε απέραντη χωματερή έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Αθήνας


Σε μια απέραντη χωματερή έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στις γειτονιές της Αθήνας...
με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνά σε κάθε γωνιά της πόλης. 
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα τις κινητοποιήσεις του με τα σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί να ξεχειλίζουν από τους κάδους και να βρίσκονται πλέον στο δρόμο και στα πεζοδρόμια.


Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και έχει σαν αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία. Τουρίστες κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας αντικρίζοντας αυτή την εικόνα, ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να περιμένουν το λεωφορείο δίπλα στη χωματερή που έχει δημιουργηθεί.


Το σκηνικό όπως φαίνεται δεν θα αλλάξει άμεσα καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει κηρύξει και για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.


Τα αμαξοστάσια όλης της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα να μην μπορούν να βγουν στους δρόμους για να μαζέψουν τα σκουπίδια. 


Εκείνο που ζητούν οι συμβασιούχοι είναι η άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις.
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο