Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Παρίσταναν τους ενοικιαστές και «έγδυναν» τους ιδιοκτήτες


Ξεπερνούν τα 106.000 ευρώ τα κέρδη σπείρας κακοποιών οι οποίοι με το πρόσχημα της ενοικιάσεως διαμερισμάτων...
και κατοικιών είχαν διαπράξει 27 κλοπές σε διάφορες περιοχές όλης της χώρας.
Τα μέλη της σπείρας προσποιούμενοι τους ενοικιαστές προσέγγιζαν ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ έδειχναν ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλικιωμένους όπου τα σπίτια που έμεναν βρίσκονταν κοντά σε αυτά που νοίκιαζαν.

Αφού έκλειναν ραντεβού μαζί τους, επισκέπτονταν τα σπίτια και την ώρα που ο ένας απασχολούσε τον ιδιοκτήτη, ο άλλος «έγδυνε» το σπίτι, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα. Η Ασφάλεια Πατρών προχώρησε στην εξάρθρωση της σπείρας συλλαμβάνοντας τρία μέλη, ενώ και άλλοι 5 έχουν ταυτοποιηθεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δρούσαν σε εθνικό επίπεδο και διέπρατταν κλοπές με το πρόσχημα της ενοικιάσεως ακινήτου.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες (28-6-2017), στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 33 ετών και μια 22χρονη.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη πέντε μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δύο 36χρονων ανδρών, δύο γυναικών, ηλικίας 33 και 22 ετών και μιας 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, αλλά και της κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 33χρονος με την 22χρονη σύντροφο του ήταν τα αρχηγικά μελή της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι καλούσαν από τα κινητά τους τηλέφωνα, ιδιοκτήτες ακινήτων, αναζητώντας κυρίως ηλικιωμένους, από τους οποίους προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες για την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

Στη συνέχεια συγκροτούσαν ομάδες, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και μετέβαιναν στα ακίνητα, όπου τα αρχηγικά μέλη απασχολούσαν τους ιδιοκτήτες, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεργοί τους αφαιρούσαν κοσμήματα και χρήματα.

Από την προανάκριση που ενέργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από πέρυσι τον Ιούλιο μέχρι και φέτος τον Ιούνιο, 27 κλοπές κατά τις οποίες είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 106.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι κλοπές είχαν διαπραχθεί σε περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου Κρήτης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα δερματοστιξίας που διατηρεί η 22χρονη, στην Αττική, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

Το χρηματικό ποσό των (3.070) ευρώ,

Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και αυτά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους,

Πλήθος καρτών (sim) τηλεφώνου και

Μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs