Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Πώς να του/της φερθείτε όταν τον/την θέλετε μόνο για σεξ


Friends With Benefits. Για μερικούς ανθρώπους η σχέση αυτή είναι η ιδανική, αφού ...
τους επιτρέπει να έχουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. 

Είναι, όμως, η πραγματικότητα πάντα τόσο ξεκάθαρη και τα όρια πάντα τόσο αμετακίνητα; Δυστυχώς, οι ανθρώπινες σχέσεις ποτέ δεν είναι απόλυτες και έτσι πολλές ιστορίες "φίλων με οφέλη" καταλήγουν σε δράματα, αφού τελικά ο ένας από τους δύο αποφασίζει ότι θέλει κάτι παραπάνω.

Μερικοί απλοί κανόνες θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και θα αποτρέψουν -όσο γίνεται- τις περιπέτειες και τα κλάματα. Αλλά μην γελιέστε, η σχέση των "φίλων με οφέλη", δηλαδή εκείνων που είναι "μόνο σεχ, όχι φίλοι" μπορεί εύκολα να μετατραπεί είναι ένα παιχνίδι ρωσικής ρουλέτας και στο τέλος κάποιος να πληγωθεί.


Κανόνας 1. Δεν είναι μέλος της παρέας σας

Το να συστήσετε έναν/ μία ερωτικό/η σύντροφο στην παρέα σας ή το να επιτρέψετε σε αυτούς τους δύο "κόσμους" (σεχ-φίλοι) να έρθουν κοντά μετατρέπει αυτόματα την ερωτική συνεύρεση σε σχέση. Επίσης, αν τον/τη συστήσετε στους φίλους σας, οι δεύτεροι μπορεί να δεθούν μαζί τους, γεγονός που θα κάνει πιο δύσκολη την κατάσταση, αν εσείς θέλετε να κρατήσει τα πράγματα απλά. Φυσικά, μια τέτοια γνωριμία θα προκαλέσει αναπόφευκτα και σχόλια (θετικά ή αρνητικά) από μέρους των φίλων σας, που ίσως και να μη θέλετε να ακούσετε.


Κανόνας 2. Μη μοιράζεστε πολλά

Αν εμπιστεύεστε σε αυτόν/ αυτήν τα μυστικά σας ή συζητάτε μαζί του/της θέματα που σας απασχολούν, τότε αναπόφευκτα θα αυξήσετε την οικειότητα μεταξύ σας, την οποία όμως θέλετε να αποφύγετε. Ένα από τα πράγματα που κάνουν τους "Friends With Benefits" μια δύσκολη κατάσταση είναι η δυσκολία αποφυγής της συναισθηματικής οικειότητας, η οποία αναπτύσσεται όταν περνάτε χρόνο με κάποιον άλλο άνθρωπο, ιδιαίτερα δε όταν έρχεστε σε ερωτική επαφή μαζί του. Επομένως, να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο ο/η "Friend With Benefits" θα εμπλακεί στη ζωή σας.


Κανόνας 3. Να είστε ρεαλιστές για το μέλλον

Από την αρχή αυτής της "σχέσης" πρέπει να είστε ειλικρινείς και ρεαλιστές για το τι περιμένετε από αυτόν/ αυτήν που έχετε απέναντί σας. Μπορεί να θεωρείτε ότι μια τέτοια σχέση αφορά και θα αφορά μόνο το σεχ, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Αν μια πραγματική σχέση ξεπηδήσει, πρέπει να χαλαρώσετε και να επικοινωνήσετε ανοιχτά τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας. Βέβαια, η χρονική στιγμή θα πρέπει να είναι κατάλληλη και για το άλλο πρόσωπο, θα πρέπει δηλαδή και εκείνο να θέλει να προχωρήσει μαζί σας.


Κανόνας 4. Διαχειριστείτε τη ζήλια

Όσο χαλαροί και απόμακροι και αν προσπαθείτε να είστε και οι δύο, οι πιθανότητες το πράσινο τέρας της ζήλιας να κάνει την εμφάνισή του κάποια στιγμή δεν είναι ανύπαρκτες. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να ζηλεύει, καλό είναι να είστε ειλικρινείς και να συζητήσετε με τον/ την ερωτική συντροφό για το κατά πόσο η "σχέση" αυτή λειτουργεί και για τους δυο σας. Αν, για παράδειγμα, εκείνος θέλει κάτι παραπάνω από εσάς, ενώ εσείς όχι, είναι η ώρα να απεμπλακείτε από τη "σχέση" αυτή και τα οφέλη της. 
Μ.Π.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs