Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κι όμως: Ποια πασίγνωστη εταιρεία αγόρασε τον Καλογήρου μετά το κανόνι


Ποιο είναι το παρασκήνιο στις συζητήσεις των διοικήσεων των δυο εταιριών...
, κατά πόσο είναι διατεθειμένος ο επικεφαλής της Folli Follie 




Τζώρτης Κουτσολιούτσος να επενδύσει σε ένα όμιλο που είναι υπο χρεοκοπία αφού οι ζημιές για το 2016 ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρω και με σχεδόν όλη την ακίνητη περιουσία του Ομίλου Λεμονή να είναι υποθηκευμένη σε Alpha Bank και Eurobank έναντι 49,85 εκατ ευρώ.

Άλλωστε η είδηση ότι μπήκε λουκέτο σε άλλα 2 καταστήματα Καλογήρου φανερώνει την τραγική κατάσταση και την οικονομική ασφυξία που έχει περιέλθει ο όμιλος.


Μάλιστα στις παρατηρήσεις του ο ορκωτός ελεγκτής εφιστά την προσοχή σε δύο βασικά ζητήματα:

α) ο Όμιλος Καλογήρου εμφανίζει ζημίες μεγάλου ύψους καθώς και ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων. Αυτές οι συνθήκες αποτελούν σημαντικές ενδείξεις για την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα του ομίλου να συνεχίσει τη δραστηριότητά του εφόσον δεν ληφθούν από τη Διοίκηση τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και της ρευστότητας


β) Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων του ομίλου την 31.12.2014, έχει καταστεί αρνητικό.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιογράφοι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην επιχειρηματική αγορά αλλά και στον τραπεζικό κλάδο επιβεβαιώνουν την είδηση προσθέτοντας ότι η διοίκηση της Folli Follie έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες ζητώντας σημαντικό κούρεμα των υποχρεώσεων του Ομίλου Λεμονή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ένα μεγάλο deal στο χώρο της υπόδησης και αξεσουάρ.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε μέσα στην εβδομάδα με περισσότερα στοιχεία και ίσως κάποιες επίσημες ανακοινώσεις και απο τις δύο εταιρίες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs