Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Το αλφαβητάρι της σωστής αντηλιακής προστασίας


Το καλοκαίρι έχει μπει δυναμικά και ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει» κόκκινο με τις θερμοκρασίες...
να ανεβαίνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα... 
Ιδανικός καιρός για καλοκαιρινά μπάνια, για όσους έχουν τη δυνατότητα και το κουράγιο να... ξεφύγουν μέσα στην πόλη ή ακόμα και να προγραμματίσουν κάποια πιο μακρινή εξόρμηση.

Στην εξοχή ή στην πόλη, στη θάλασσα ή στην... στεριά, ένα είναι το απαραίτητο προιόν που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σας το καλοκαίρι: το αντηλιακό. Ειδικά με τις υψηλότατες θερμοκρασίες που επικρατούν αυτόν τον καιρό, ο ήλιος καίει ακόμα περισσότερο και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί για να προφυλασσόμαστε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο δέρμα μας, ακόμα και καρκίνο...

Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που ο ήλιος καίει περισσότερο. Οι πιο... επικίνδυνες ώρες είναι το διάστημα 11.00-16.00. Ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, οφείλετε να προσέχετε ακόμα πιο πολύ. Παράλληλα, προσέξτε το ντύσιμό σας. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, τα σκουρόχρωμα ρούχα με τις πυκνές ίνες είναι αυτά που μάς παρέχουν την πιο κατάλληλη φωτοπροστασία. Και φυσικά μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου να φέρουν την ένδειξη CE και να είναι κατηγορίας 3 και 4. Ιδανικά, ακόμα και όταν περπατάτε μέσα στην πόλη, θα ήταν καλό να φοράτε καπέλο. 

Και το πιο σημαντικό απ’ όλα; Η σωστή επιλογή του αντηλιακού. Κυκλοφορούν τόσα προιόντα στην αγορά που ο καταναλωτής δεν ξέρει ποιο να επιλέξει. Η προστασία ακολουθεί 4 βαθμίδες: χαμηλή, μέτρια, υψηλή και πολύ υψηλή. Ιδανικά επιλέξτε αντηλιακά υψηλής και πολύ υψηλής προστασίας.


Πώς να επιλέξω το κατάλληλο αντηλιακό;

Αναλογα με τις ανάγκες σας αλλά και με το σημείο του σώματός σας που θέλετε να προστατεύσετε, διαλέξτε και την ανάλογη γαληνική μορφή (κρέμα, υγρή κρέμα, gel, σπρέι...). Και το σημαντικότερο, να βρείτε ένα αντηλιακό που να παρέχει αποτελεσματική κάλυψη τόσο για τις ακτίνες UVA (που επιταχύνουν τη γήρανση) όσο και για τις ακτίνες UVB (που ευθύνονται για το κάψιμο). Άλλα χαρακτηριστικά των προϊόντων αντηλιακής προστασίας είναι η καλή ανοχή τους, η φωτοσταθερότητα, η αντοχή στο νερό και τον ιδρώτα.

Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας αν παραμένετε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο!

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs