Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Γάλλος εθνικιστής σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μακρόν!


Απόπειρα δολοφονία κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σχεδίαζε ένας νεαρός...
εθνικιστής, ο οποίος και συνελήφθη, όπως επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο της εισαγγελίας.

Ειδικότερα, ένας 23χρονος από ένα προάστιο του Παρισιού, μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών όταν έδειξε ένα ξαφνικό διαδικτυακό ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός όπλου τύπου Καλάσνικοφ, επιθυμία που εξέφρασε σε ένα chat για βιντεοπαιχνίδια, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RMC. Άμεσα, η αναφορά αυτή καταγγέλθηκε στην κυβερνητική ιστοσελίδα κατά της τρομοκρατίας.

Έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, ο νέος που έχει εθνικιστικά φρονήματα, εντοπίστηκε και συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του, φέρεται να απείλησε τους αστυνομικούς με κουζινομάχαιρο, ενώ σε έρευνα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν άλλα τρία μαχαίρια. Ανοίγοντας τον υπολογιστή του, οι αστυνομικοί, μέσω του ιστορικού αναζήτησης εντόπισαν διάφορους στόχους που είχε θέσει ο 23χρόνος.

Δικαστικές πηγές έκαναν γνωστό, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι ο ακροδεξιός νεαρός σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, την Ημέρα της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου, την οποία μάλιστα μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου θα παρακολουθήσει και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 23χρονος, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν την τρομοκρατία, φέρεται να δρούσε μόνος, ενώ ήταν γνωστός στις αστυνομικές Αρχές καθώς πέρυσι είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης με 18 μήνες αναστολή για «πρόκληση φυλετικού μίσους και υποστήριξη της τρομοκρατίας» αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ακροδεξιό Μπρέιβικ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο