Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μίνωας Κυριακού


Έφυγε από τη ζωή ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 Μίνως Κυριακού....
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.
Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αττικής, όπου έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο θάνατός του ισχυρού άνδρα οφείλεται σε ανακοπή. 

Ποιος ήταν ο ιδρυτής του ΑΝΤ1

Είχε γεννηθεί στις 31 Μαΐου του 1942.

Ο 75χρονος εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα.Ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ελβετίας.

Παρ' όλο που η οικογένειά του "φλέρταρε" αλλά και μεγαλούργησε στον χώρο της πολιτικής μιας και ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941, ο ίδιος ο Μίνωας Κυριακού δεν είχε δείξει ποτέ ενδιαφέρον για την πολιτική. Προτίμησε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, την τηλεόραση και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα τέλη της δεκαετίας του '80 όταν άνοιξε στην Ελλάδα ο δρόμος για τα ιδιωτικά κανάλια. 


Η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852 και ο μόλις 17 ετών Μίνωας Κυριακού ξεκίνησε την καριέρα του από τον τομέα της ναυτιλίας. Το 1965 και ενώ ήταν μόλις 23 ετών, ο ίδιος ίδρυσε την εταιρία Athenian Tankers Inc ενώ το 1976 συνέχισε την ανοδική του πορεία ως εφοπλιστής ιδρύοντας δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο