Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ανακαλύφθηκε στο Darknet ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας με 90.000 χρήστες


Στο «σκοτεινό» διαδίκτυο ή αλλιώς Darknet ανακαλύφθηκε ένας ιστότοπος παιδικής πορνογραφίας...
με σχεδόν 90.000 χρήστες .
Η πλατφόρμα «Elysium», η οποία ήταν φτιαγμένη σαν ένα φόρουμ συζήτησης, υπήρχε από τα τέλη του 2016 και ήταν προσβάσιμη μόνο μέσω του αποκαλούμενου Darknet, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η εισαγγελία της Φραγκφούρτης και η ομοσπονδιακή αστυνομία BKA.

Η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς χρήστες του ιστότοπου, κυρίως στη Γερμανία και την Αυστρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ανάμεσά τους είναι ο ύποπτος ως διαχειριστής της πλατφόρμας, ένας 39χρονος που ζει στην περιφέρεια Λίμπουργκ-Βάιλμπουργκ, βόρεια της Φραγκφούρτης.

Ο ιστότοπος είχε περισσότερους από 87.000 χρήστες και χρησιμοποιούνταν για την παγκόσμια ανταλλαγή παιδικής πορνογραφίας και για να κλείνονται ραντεβού για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, δήλωσαν εισαγγελείς.

«Ανάμεσα στους φακέλους φωτογραφιών και βίντεο παιδικής πορνογραφίας που ανταλλάσσονταν από τα μέλη της πλατφόρμας, υπήρχαν ηχογραφήσεις σοβαρότατων σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών, περιλαμβανομένων νηπίων, και απεικόνιση σεξουαλικής βίας εναντίον παιδιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ύποπτος ως διαχειριστής του ιστότοπου συνελήφθη στις 12 Ιουνίου, όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στο διαμέρισμά του και κατέσχεσε τον εξυπηρετητή.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσοι συνελήφθησαν και προστίθεται ότι περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση θα είναι διαθέσιμες σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs