Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχάρι με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες


Μοσχαράκι, σιγοβρασμένο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες, σερβιρισμένο με αφράτο πουρέ. Μια εύκολη συνταγή...
για ένα πραγματικά υπέροχο πιάτο με απίστευτη γεύση για το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 




Υλικά συνταγής

1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή λαιμό) κομμένο σε κύβους

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μικρά-μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

1 ½-2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας

350 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σταυρωτά στα 4

1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, κομμένες στα 2 ή 3 

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου

αλάτι πιπέρι

πουρές πατάτας για συνοδευτικό προαιρετικά (δείτε συνταγή εδώ)


Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το κρέας σε κύβους και το αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείστε το αλεύρι και τους κύβους κρέατος σε μια σακούλα poly bag, τη κλείνετε αεροστεγώς και την ανακινείτε καλά μέχρι να καλυφθεί το κρέας καλά με το αλεύρι.

Σε μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τους κύβους κρέας για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρετε με μια τσιμπίδα το κρέας σε ένα μπολ. 

Στην ίδια ζεστή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο που έμεινε, μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά για 3-4 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε 1 λ επιπλέον.

Ξαναβάζετε το κρέας μαζί με τους ζωμούς του στη κατσαρόλα, με το σοταρισμένο κρεμμύδι, και μόλις ζεσταθεί τα σβήνετε με το κρασί το οποίο αφήνετε να “εξατμισθεί” τουλάχιστον κατά το 1/4. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το 1-1 ½ φλ. ζωμό κότας, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό και σιγοβράζετε το κρέας για 3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει.

Κατά τη διάρκεια του βρασίματος αν απαιτείται επιπλέον ζωμός κότας και συμπληρώνετε αναλόγως. Στη συνέχεια ρίχνετε στη κατσαρόλα τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για επιπλέον 20-30 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά και γίνει τρυφερό το κρέας και πήξει η σαλτσούλα του. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας με πουρέ. 

Προαιρετικά για περισσότερη κρεμμώδη σάλτσα μαζί με τις λιαστές ντομάτες και το δεντρολίβανο προσθέστε και 100 ml κρέμα γάλακτος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs