Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Αποκαλύψεις «φωτιά» για την 19χρονη με την κοκαΐνη: «Δεν μου έλεγε που μένει στην Καλαμάτα! Πήρα στα ΙΕΚ και έμαθα πως…»


Μπορεί η Ειρήνη Μελισσαροπούλου να έφυγε πανευτυχής για την Καλαμάτα, μιας και η μητέρα της και ο πατέρας της χαίρονταν με...
τη χαρά της, αφού ήθελαν κι εκείνοι να την καμαρώσουν σπουδαγμένη, να γυρίσει πίσω στο νησί και να κάνει μια δουλειά ως φαρμακοποιός.
Αλλωστε είχαν στερηθεί πολλά για να της προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον της. Οταν πήγαινε Δημοτικό την έστειλαν σε ιδιωτικό, το μοναδικό που υπήρχε στη Λέσβο, αφού με τα ωράριά τους δεν μπορούσαν να είναι δίπλα της.


Το μεγάλο ψέμα

Όλη η οικογένεια τσόνταρε λεφτά για τα δίδακτρα. Οι ίδιοι, αλλά και η γιαγιά και η θεία της. Της έκαναν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών, την έγραψαν μέχρι και σε μαθήματα τένις και πιάνου, αγοράζοντάς της μάλιστα και ένα προκειμένου να εξασκείται στο σπίτι. Ήταν άριστη σε όλα.

Καλή μαθήτρια και καλή αθλήτρια. Ένα ήσυχο, γλυκό κορίτσι που ποτέ δεν τους δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Πήγε στο Γενικό Λύκειο και μεταπήδησε στο ΕΠΑΛ Λέσβου συνεχίζοντας να ασχολείται με τις ξένες γλώσσες και το πιάνο. Μετά το σχολείο κάπως σαν να άλλαξε.

Η συμπεριφορά της Ειρήνης Μελισσαροπούλου έγινε πιο κλειστή, ενίοτε πιο απότομη και επιθετική. Ετσι λένε κάποιοι που την ήξεραν από τα μικράτα της, αλλά χωρίς να το αποδίδουν σε κάτι συγκεκριμένο. Οι κολλητοί της, βέβαια, λένε τα καλύτερα.

«Ηταν μια χαρά κορίτσι, δεν υπήρχε κακό να πεις ή κάτι περίεργο με το οποίο να ασχολείται. Είχε πει ότι θα φύγει για σπουδές και μόλις έφυγε ακούστηκε ότι κέρδισε έναν διαγωνισμό με ταξίδια -World Star νομίζω λεγόταν- και θα γύρναγε όλον τον κόσμο. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Ετσι ξεκίνησε και το ταξίδι της. Η αλήθεια είναι ότι από την ώρα που έφυγε από το νησί χάσαμε την επαφή.

Ξέρω ότι γνώρισε έναν τύπο και άρχισαν τα μεγάλα ταξίδια. Τώρα αν όλο αυτό είναι μέρος κομπίνας δεν μπορώ να το ξέρω», δήλωσε φίλος της στο protothema.gr.

Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο η Ειρήνη είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της! Σε κάθε επικοινωνία με τη μητέρα της την καθησύχαζε ότι όλα είναι καλά. Στις επίμονες ερωτήσεις της για το «πού είναι το σπίτι, ποια είναι η οδός που μένει αν συμβεί κάτι και πρέπει να σε βρούμε», η Ειρήνη αντιδρούσε θυμωμένα και απόλυτα.

Δεν ήθελε να μιλάει γι’ αυτό, δεν ήθελε να δίνει λογαριασμό και φώναζε με νεύρα: «Να μην ασχολείστε πού είναι το σπίτι. Σας το απαγορεύω. Είμαι ενήλικη και μένω όπου θέλω!». Μια αντίδραση που έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της, η οποία φυσικά άρχισε να ψάχνεται. Μέσω Ιντερνετ βρήκε το τηλέφωνο του ΙΕΚ Καλαμάτας. Λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψη της κόρης της η μητέρα της τηλεφώνησε στη γραμματεία της σχολής.

«Λυπάμαι, κυρία μου, δεν υπάρχει σπουδάστρια εγγεγραμμένη με το όνομα Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Ναι, είμαι σίγουρη, κυρία μου, δεν υπάρχει τέτοια εγγραφή», της είπαν. Η μάνα έμεινε παγωμένη να κοιτάζει το κενό με το ακουστικό στο αυτί. Τα ερωτήματα δεκάδες, οι σκέψεις δυσοίωνες να στοιχειώνουν το μυαλό της.

Οι υποψίες της ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επιβεβαιώνονται. Γιατί να τους πει ψέματα; Αν δεν σπούδαζε στην Καλαμάτα, τι έκανε εκεί; Κι αν δεν ήταν στην Καλαμάτα και ήταν αλλού; Και με ποιον; Και γιατί να μην τους το πει εξαρχής αν όλα ήταν καλά και αθώα; Κι αν έχει μπλέξει κάπου; Αυτό ειδικά το τελευταίο της πλάκωνε το στήθος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs