Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Αγιοι Ανάργυροι: Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων - Η τελευταία πράξη του δράματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο


Η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος των Αγίων Αναργύρων, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, ολοκληρώνεται σήμερα στον...
ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Αγίων Αναργύρων με την κηδεία της 49χρονης Ελένης Χερουβείμ, της 70χρονης Βασιλικής Χερουβείμ και της μόλις τριών ετών Μυρτούς-Πετρίνας, 
που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τα ξημερώματα Δευτέρας από τον 46χρονο αστυνομικό Χρήστο Ζαπαντιώτη.

Η σορός του δράστη και αυτόχειρα θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα πτώματα της συζύγου και πεθεράς του αστυνομικού βρέθηκαν κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να καλέσουν σε βοήθεια μπροστά στη θέα του όπλου που είχε στρέψει κατά πάνω τους ο 46χρονος, αρχικά στη γυναίκα του την οποία πυροβόλησε με τρεις σφαίρες, η μια στο κεφάλι, και στη συνέχεια στην πεθερά του η οποία δέχθηκε δυο σφαίρες. Και οι δύο γυναίκες εκτελέστηκαν από απόσταση μισού μέτρου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις αρχές η 70χρονη είχε ακούσει την έντονη διαμάχη του ζευγαριού και ανέβηκε από τον πρώτο όροφο που έμενε για να δει τι συμβαίνει και να τους ηρεμήσει. Κάτι που δεν κατάφερε, αφού ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται πως ήταν εκτός εαυτού αφού αποφάσισε να τις σκοτώσει.

Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο της μικρής του κόρης την οποία πυροβόλησε ενώ το πτώμα του ίδιου του δράστη βρέθηκε σε εμβρυική στάση δίπλα στο νεκρό κοριτσάκι του.

Στον τόπο της τραγωδίας βρέθηκαν συνολικά οκτώ σφαίρες, εκ των οποίων η μία «ορφανή», κάτι που αποδεικνύει ότι πιθανότατα ο δράστης αστόχησε.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία στενός συγγενής του αστυνομικού, ο 46χρονος φαίνεται πως είχε αρκετές διαφωνίες με την πεθερά του, ενώ είχαν και συχνούς καβγάδες με τη σύζυγό του, μιας και η πεθερά του, όπως είχε εκμυστηρευτεί στο συγγενή του, τον υποτιμούσε και δεν ήθελε να παντρευτεί την κόρη της μιας και τόσο εκείνη, όσο και η κόρη της ήταν επιστήμονες ενώ εκείνος ένας αστυνομικός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο