Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο κέικ έλατο


Με υπέροχη γεύση πορτοκαλιού και σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, αυτό το κέικ που φτιάχνετε με Αλεύρι για ...
Όλες τις Χρήσεις και Μπέικιν Πάουντερ, είναι το απόλυτο κέικ των Χριστουγέννων. Θα το λατρέψετε!




Μερίδες:8-10

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:2:0′

Έτοιμο σε:2:20′


Υλικά

400γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 

1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ 

2 πορτοκάλια

250γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

400γρ. ζάχαρη

5 αβγά

100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα σε πούδρα

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Διαδικασία

Πλένετε καλά πορτοκάλια και χωρίς να τα καθαρίσετε από τη φλούδα τους, τα τρυπάτε με αιχμηρό αντικείμενο σε τρεις τέσσερις μεριές. Τα βάζετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε κουκούτσια και άσπρη μεμβράνη και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και τον πουρέ των πορτοκαλιών. Ρίχνετε την πούδρα αμυγδάλου και σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ανακατεμένο με το Μπέικιν Πάουντερ . Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη βάζετε για 6-8 λεπτά στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε.

Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Ελέγχετε αν ψήθηκε το κέικ βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.


Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs